Många trodde på borgarnas löften i valrörelsen men de bluffade om Fastighetsskatten

Nu är det tredje gången vi får ta del av förslag om hur fastighetsskatten ska göras om. För varje tillfälle som det presenteras blir det allt sämre för egnahemsägare ute i landet.
Småhusägare i Skaraborg ska betala till de gigantiska sänkningarna av fastighetsskatten till de med stora hus och fastigheter i norra Stockholm.


Göran Hägglund kd (de som lovade en avgift på högst 2800kr) och Anders Borg m presenterar det tredje förslaget om fastighetsskatten, nu ska den så kallade kommunala avgiften blir 6000 kr per år.

De flesta småhusägare i Skaraborg får med andra ord en höjning, eftersom de idag inte betalar så mycket.

Av alla fastighetsägare i landet får 55% inte ta del av någon sänkning, de ska bara vara med och betala.
Dessutom tas begränsningsregeln bort, den om att du aldrig ska betala med än 4% av din inkomst. Men det ska tydligen utredas ytterligare (har vi hört det förut?)


Den borgerliga regeringen höjer fastighetsskatten för småhusägare i gles och landsbygds samt för pensionärer. Samtidigt får pensionärerna betala högre skatt än andra på grund av att de inte omfattas av förvärvsavdraget. Och en direktörsfamilj i Djursholm med villa taxerad till sju miljoner kr har fått skatten sänkt med 125000 kr om året - 65000 kr i fastighetsskatt och 60000 kr i förmögenhetsskatt

Detta är ett svek till de väljare som trodde på borgarna i valrörelsen. Och det ökar klyftorna i samhället.


löftesbrott

6000kr

Borg påstår att det är legitimt


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0