Fler jobb men hur länge??

Många amerikanare är oroliga för sin ekonomi. Men bolåndekrisen i USA drabbar resten av världen i allra högsta grad. Anders Borg säger att det inte är så farligt för Sverige eftersom det är ordning och reda i ekonomin.

Men sysselsättningstillväxten mattas av kraftigt. Det blir allt tydligare att regeringens jobbpolitik misslyckas. Enligt Konjunkturinstitutet kommer bara 20 000 nya jobb att tillkomma under 2008, och lika få under 2009. Sysselsättningsökningen är nu bara en fjärdedel jämfört med 2006. Trots regeringens tal om fler i arbete kommer arbetslösheten inte att sjunka. Det behövs en annan politik, Sverige behöver fler socialdemokrater


svd


Kommentarer
Postat av: Mattias

Seriöst.... det sista detta land behöver är fler socialdemokrater. Som den löntagare jag är kan jag inte annat än konstatera att det enda ni socialdemokrater någonsin skapat antingen är jobb inom den allt för stora byråkratin, eller bidragsarbeten i näringslivet. Nej Tack!

Att sveriga faktiskt förmodas öka sin sysselsättning under en period som av flera analytiker bedöms bli en av de värsta internationella depressionerna i modern historia är inte så illa.

2008-04-05 @ 19:38:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0