Fordonsindustrin avgörande för Sverige

Fordonsindustrin avgörande för Sverige

Socialdemokraterna i Västsverige vill flytta fram positionerna för fordonsindustrin på ett miljövänlig sätt. 200 socialdemokratiska politiker diskuterar därför tillsammans med industrin, lärosäten och fackförbund på Svenska Mässan i Göteborg idag. Globaliseringen är visserligen positiv på många sätt och våra Svenska företag är ute på den globala marknaden.

Stefan Löfeven som är ordförande i Socialdemokratiska fordonsgrupp presenterar det "Handslag med fordonsindustrin" som vi vill göra och som vi vill fortsätta att utveckla till ett klimat handslag. Vi behöver investeringar för att Sverige ska fortsätta att vara en av världens ledande fordonsproducenter. Det behövs forskning och utvecklingssatning och samverkan med Högskolorna. Dessutom är det oerhört viktigt att de mindre och medelstora högskolorna får möjlighet att utvecklas ytterligare. Det finns farhågor inför den forskningsproposition som den borgerliga regeringen ska läggas till hösten om förändrade förutsättningar, menade Lars Ekedal från Högskolan Väst.

Göran Wiman från Volvo beskrev utmaningarna med att få ner koldioxidutsläppen och vikten av att kunna kombinera järnväg och väg för de ökade godstransporterna. Bland annat efterlyste han standard för järnvägsystemet i hela Europa.

Sven-Åke Berglind beskrev den globala marknaden och hur tufft det är för personbilstillverkningen och mycket annat viktigt och intressant för framtiden.


image581

image582

personalen utanför

facken slängs ut

företag skriver avtal i Kina


Kommentarer
Postat av: Amanda

Det är bra att ni trycker på Volvo att satsa på miljövänlig teknik. Det är ju så att tillväxten inte måste minska utan kan istället öka när man satsar på miljövänligare teknik och forskning!

2008-04-21 @ 19:34:00
URL: http://amandagreenssu.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0