Ge alla barn chans till en trygg uppväxt

Just nu ökar klyftorna i samhället. Visserligen får fler jobb i denna högkonjunktur som vi befunnit oss i sedan 2005-2006. Men att göra som den borgerliga regeringen, lämna de sämst ställda långt bakom innebär att klyftorna ökar och en liten del av befolkningen blir fattigare.

Barn får alltid lida mest när ekonomin tryter. Att det sedan finns socialdemokratiska kommunen som toppar listan på at utestänga barn från förskola och fritids gör bara saken värre. Det är förmodligen de barnen vars föräldrar inte har råd att betala avgiften som behöver den sociala gemenskapen mest.

Jo, visst ska alla betala avgifter och visst måste kommuner sätta gränser.

Men vi har devisen "alla ska med" den måste vi jobba för även under de borgerligt styrda åren i Sverigebarn stängs ute från förskolan


Kommentarer
Postat av: Stefan

Enligt Dagens Samhälle har antalet barn som stängs ute från förskolan minskat de senaste åren. Måste vara ett misstag, eller hur?

2008-04-07 @ 15:18:46
URL: http://stefanolsson.nu
Postat av: Mikael

Storleken på klyftor är totalt ointressant - det är dom som befinner sig "längst ner" som är intressanta. Att några ha blivit fattigare är sorligt, men att fler har fått det bättre är positivt. Dessa betalar mer i skatt (och följderna får du räkna ut själv).

Vi hoppas nu på ett förhöjt jobbavdrag samt fler säknta skatter så att folk kan få behålla mer av det som dom skapar själva.

2008-04-07 @ 18:54:27
URL: http://www.gryningsräd.se
Postat av: Eva Hillén Ahlström

Det är sorgligt. Man kan också fråga sig om beslutsfattare inför avstängningen av ett barn prövar beslutet utifrån barnperspektivet med barnets bästa framför ögonen. En sådan prövning är man skyldig att göra. Det gäller alla beslutsfattare, även regering och riksdag inför nedskärningar/förändringar av
trygghetsförsäkringarna.

Vänliga hälsningar
Eva

2008-04-07 @ 18:55:27
Postat av: Bengterikj

Här ser man bara följderna av att staten gapar över mer än den klarar av. - Har man provat inkasso, kronofogde etc?

2008-04-08 @ 10:42:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0