Inte konstigt att borgarna tappar mark nu när fakta kommer ikapp dem


Nu när högkonjunkturen mattas av och det visar sig att jobbskatteavdraget inte givit några nya jobb. Faller alla argument som borgarna kört med om att det är vikigt med större skillnad. De red på högkonjunkturen i 2 år men nu tar jobbtillväxten tvärnit. Kvar finns bara tomma ord om incitament och besvikna väljare.

 Faktum kvarstår att de förmögna fått skattesänkningar på tiotusentals kronor medan låginkomsttagare fått nöja sig med några hundralappar och pensionärerna har inte fått någon skattesänkning


För låginkomsttagare har också skattesänkningen mer än väl ätits upp av kraftigt höjd avgift till a-kassan, skatt på bilförsäkringen, högre räntor och stigande matpriser. När inflationen har tagit fart blir minus i kassan för många familjer.


För pensionärerna är det lika stora fördyringar men de har inte fått någon skattelättnad. Visserligen kommer pensionen att öka tack vare de godare tiderna - men att borgerliga företrädare försöker ta åt sig äran av en pensionsreform som genomfördes för många år sedan, och som handlar om pengar som pensionärerna redan har rätt till. Pensionerna är kopplade till löneutvecklingen, vilket gör att de kan fortsätta öka även om tillväxten blir lägre än väntat.

Men pensionärerna är riktigt arga på den åldersdiskriminering som blir konsekvensen av pensionärsskatten


opinionsmätningar


Kommentarer
Postat av: Laszlo

Vänta.. så alla hundratusentals jobben som skapats sen borgarna kom till makten 2006 (varav mellan 1/3 till 1/2 anses komma som en direkt följd av borgarnas politik) skall inte tas med i beräkningarna?

Och vänta nu... högkonjukturen varade faktiskt från 2002. Vilka satt vid makten mellan 2002-2006 utan att skapa ett enda nytt arbetstillfälle under denna högkonjuktur? Sverige är en av de få länder som har haft "jobless growth" alltså tillväxt utan att skapa några nya jobb under denna period.

Och visst är det borgarnas fel att matpriserna höjs... det finns nog ingen gräns för hur skev världsbild man har när man ser världen från sina röda glasögon.

jag själv som kan klassas som låg/medelinkomstagare har sen 2006 fått:
- Ett fast jobb
- Mer pengar kvar i plånboken pga jobbavdraget (ca 1000 kr mer) - och då har jag räknat med ränta, mat, akassa etc etc.

Vilka är dessa "förmögna" som fått det bättre? Heltidsarbetande småföräldrar som bor i hus? Ja herregud, dom skall verkligen inte få det bättre. Usch att dom rider på borgarvågen. Dessa kapitalister måste bekämpas med näbbar och klor.

Man skall inte vara helt nöjd förrän alla är beroende av bidrag för sin försörjning i detta land.

Faktum är att du inte nämner ett enda konkret exempel på något dåligt som faktiskt härstammar från Allianses politik.

2008-04-25 @ 13:15:41
URL: http://www.laszlovarga.se
Postat av: rae

ja fatta inte =(

2008-04-25 @ 18:52:51
Postat av: William J

Monica, "Upprepa en lögn tillräckligt många gånger och den blir till en sanning"

Laszlo, bra skrivet!

2008-04-25 @ 21:54:59
Postat av: Anonym

http://youtube.com/watch?v=rkRIbUT6u7Q ... 1:55 in i videon ... incitament

2008-04-25 @ 23:15:39
Postat av: Grammatik igen

Man kan tydligen läsa om Greens kommentarer kring ämnet "jämnställdhet". En klassiker!

2008-04-25 @ 23:30:18
Postat av: Sveder

Väx upp. Öppna ögonen och se hur Sverige ser ut efter 70 års socialdemokratiskt förtryck. Socialdemokratin är en förlegad ideologi som inte förtjänar den plats den tar.

2008-04-26 @ 00:18:57
URL: http://conjoiner.bloggsida.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0