Nordiska Rådets socialdemokrater vill öka takten om klimatfrågan.


Just nu har vi ett särskilt temamöte på sossarnas gruppmöte i Nordiska rådet. Vi befinner oss i Stavanger och ska senare idag ha ett gemensamt kulturmöte med de andra partierna på oljemuseet.

Men nu är det socialdemokrater från Danmark, Finland, Island, Norge och Sverige som har vårt sedvanliga gruppmöte inför morgondagens utskottsmöten. Det ovanliga är att vi denna gång klämt in ett temamöte om klimatet. Det har vi gjort för att vi känner att det är helt nödvändigt att flytta fram positionerna ytterligare och öka takten i klimatarbetet.

De nordiska socialdemokraterna är överens om behovet av stora samhällsförändringar för att stoppa uppvärmningen av klotet. SAMAK (arbetarrörelsens nordiska samarbete) har tidigare i år antagit rapporten "Norden skal gå forrest i klimatkampen" Till vår hjälp i diskussionen har vi bjudit in den tidigare miljöministern Svend Auken. Vi kommer också öka arbetet inför FNs klimatkonferens i Köpenhamn nästa år  Svend beskrev på ett tydligt sätt om att det bråskar
image574


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0