Porrfritt Europa!

Snart är Sverige ordförande i EU igen då kan vi flytta fram positionen ytterligare för att stoppa sexslaveriet.

Carina Hägg med flera kräver i en intressant motion  MOT200708U10 (49 kbyte)

Att alla arrangemangen runt om i Sverige i samband med  ordförandeskapet i EU ska vara fria från prostitution.

Sveriges gäster under vårt ordförandeskap i EU endast ska erbjudas boende på porrfria hotell- och konferensanläggningar.


Ingen EU-ledare skulle om motionen bifalls behöva vara okunnig om den svenska sex köpslagen.  Och regeringen har chans att visa att de inte backar från sex-köpslagen utan tvärtom hävda den.

Under Sveriges förra ordförandeskap i EU prioriterade den socialdemokratiska regeringen frågan om ett porrfritt Europa och lyckades nå en överenskommelse när det gäller lagstiftning mot sexslaveri. Överenskommelsen skulle stegvis förverkligas i EU:s medlemsländer. Sverige hade kontakt med såväl regeringar som frivilligorganisationer i andra länder. Konferensen "Women and Democracy" hölls i Vilnius och kampanjer bedrevs i Norden och i Baltikum. Det är nu viktigt att få en avstämning av hur långt arbetet kommit. En kartläggning av dagens situation i nuvarande EU-länder skulle vara ett värdefullt underlag inför vårt kommande ordförandeskap i EU.

För att åstadkomma ytterligare förebyggande insatser, ett kraftfullt rättsligt skydd och stöd till offren för människohandel krävs att några regeringar vågar och vill driva på i den riktning som sexköpslagen pekat ut.

Dags att ta nästa steg för ett porrfritt Europa!


Kommentarer
Postat av: Erik

På vilket sätt är arrangemang i EU idag inte fria från prostitution?

2008-04-12 @ 19:34:39
Postat av: Havsglimten

Självklart!

Postat av: Oscar Peterson

Visst - vi förbjuder politiker att ha laptop och att använda internet. Du är gammal, så gammal. Det går inte att förbjuda något som är gratis på nätet.

2008-04-13 @ 11:33:47
Postat av: Anita

Det är riktigt pinsamt att Sverige som var initiativtagare till det här förslaget ännu inte har ratificerat avtalet ännu. Stor skam.

2008-04-13 @ 15:31:23
Postat av: Mikael

Om jag tolkar dig rätt så skall vi alltså begränsa yttrandefriheten? Porr är inget olagligt och skall då självklart ånjuta yttrandefriheten på samma sätt som all annan information.

Att detta kommer från en riksdagskvinna är riktigt skrämmande.

2008-04-14 @ 20:08:28
URL: http://www.gryningsräd.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0