Snacka går ju Björklund, men det går att gå från ord till handling redan nu


Vi har föreslagit sänkt skatt för pensionärerna eftersom det är åldersdiskriminering att ha högre skatt bara för att man blivit äldre.

Vi föreslår en skattesänkning till pensionärerna. En tydlig signal om att även de som inte nu förvärvsarbetar ska få del av den tillväxt som sker i samhället. Målet måste vara att vi återgår till ett skattesystem där inkomsterna beskattas lika - oavsett om du förvärvsarbetar eller inte.

Hittills har svaret varit från de borgerliga företrädarena att det är bara de som jobbar som ska ha sänkt skatt. Trots att det blivit dyrare för alla att handla, att ha bil, att betala boendet och.

Nu vill Björklund gå vår väg. Men varför ska han vänta tills valåret att sänka skatten för pensionärerna. Vårt förslag är fullt finansierat inom ram. Så det är bara för det folkpartistiska Riksdagsledamöterna att rösta med oss. Då går förslaget igenom.

Eller är det bara snack från Björklund?


snacka går ju

fp påstår sig villa sänka skatten


Kommentarer
Postat av: Bengterikj

Det är rimligt att tro, att man har lite större utgifter när man jobbar än när man är pensionär, så därför kan det vara ganska rättvist att betala lite mindre skatt på en arbetsinkomst än på en lika stor pension.

2008-04-22 @ 22:20:37
Postat av: Johan

Larv. Deras förslag är inte identiskt med ert och då kan de såklart inte rösta på det. Dessutom är det rimligt att de följer sin budgetproposition. Hade de inte gjort det hade du skrivit ett lika fånigt inlägg om borgerlig splittring och regeringsoduglighet.

För övrigt undrar jag varför du aldrig lyft frågan om sänkt skatt för pensionärer under alla år du och den övriga vänstern utgjorde majoritet i kammaren.

Skriv något vettigt istället. Din smutskastning är bara pinsam.

2008-04-24 @ 13:13:35
Postat av: Ola

Men nu är det ju bara så att pengarna man får som
pensionär har man jobbat ihop så då ska man ju ha jobbavdraget om det finns någon rättvisa.Det är lika om man blir sjuk eller arbetslös. För det är oxå pengar man jobbat ihop och inga bidrag.

2008-04-24 @ 23:18:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0