Vårens budgetpropp lika tom som Pastor Janssons godispåse

Minns ni Hasse Alfredssons sketch om Pastor Jansson?

Nu finns den i verklighet, men nu heter Pastorn Borg. Eller vad sägs om att försöka skryta om att jobbtillväxten tvärnitar? Att långtidsarbetslösheten biter sig fast och att kommunernas ekonomi vänder nedåt och att överskott snabbt förbytts till underskott.?


Han ler "Pastor Borg"  och försöker få Svenska folket att tro att det han gör är bra. Men hans förslag är klinisk ren från Jobb och välfärdsatsningar

Livet kan vara som en påse också, tom och innehållslös om man inte fyller det med något.

Borg har fyllt sin påse med fluff fluff, många ord och skattesänkningar


Man kan sammanfatta regeringens vårbudget med orden tom och innehålls lös.

Men Anders Borg har inte försökt sammanfatta någonting han beskriver med många, många ord att det ordnar sig trots att jobbtillväxten tvärnitar, trots att det under nästa år förväntas bli så lite som 8000 nya jobb dvs 0,2% (att jämföra med våra 163 000 nya jobb år 2006)

Han går till och med så lång så att han skriver att han vill öka den biologiska mångfalden, ni vet att vi anklagade dem för att ta från den biologiska mångfalden för att satsa på Östersjön. Nu tar de från andra miljöåtgärder för att satsa (återföra medel) på den biologiska mångfalden

De har inga satsningar på fordonsindustrin, eller branschprogram, inga satsningar på vuxen-  eller bristyrkesutbildningar

Högkonjunkturen är slut, de har slarvat bort de goda åren och regeringen satsar på skattesänkningar ....  Döm själva


Kommentarer
Postat av: seekstromd

Blir väll inte publicerad nu häller

Ju mer jag läser dina kommentarer och lyssnar på dina partikamrater, Ju säkrare blir jag på att ni endast bryr er om makten. och inte det minsta om Sverige.

Ångrar bittert att jag vid två tillfällen lagt en röst på ett parti som saknar någon form av ryggrad.

Gör oss alla en stor tjänst och pensionerar dig i den finna pensions systemet som ditt parti har skapat.

2008-04-15 @ 15:28:25
Postat av: Johan

Monica,

För några månader sedan gnällde ni över att regeringen eldade på i en högkonjunktur. Nu gnäller ni över frånvaron av stimulansåtgärder.

Ni kan lika gärna erkänna öppet att ni inte har den blekaste aning om hur ekonomi fungerar. Det är ändå rätt uppenbart.

2008-04-15 @ 21:04:59
Postat av: Mr

Glöm inte av att s lämnade ett gigantiskt utanförskap. Ta bara den dryga halvmiljon förtidspensionärer. Var av många för att de egentligen är arbetslösa. Som dessutom får en ersättning på 64 procent. Jag tycker ni sossar ska vara glada att regeringen använder mandatet de fick av väljaren att få människor i arbete och försöker städa upp efter sossarnas vanstyre. Där man förpassar människor i utanförskap och passivitet. S däremot använder mandatet till att bli återvalda och fixa fina jobb till era egna.

2008-04-15 @ 22:09:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0