Allt är inte SJs fel


Att jag inte skrivit om tågförseningar på länge, beror inte på att tågen börjat komma i tid.

Nej, det beror på att jag inte åkt tåg på några veckor. Enligt många bedömare har tågförseningarna varit fler än någonsin denna sommar.

Men som sagt jag har inte blivit berörd förrän nu. Och naturligtvis är det klippt igen. Både morgontåget och tåget från Stockholm till Skövde nu på eftermiddagen är försenat i ca15 minuter. Jag är på väg till ett möte i Hjo men hade redan förvarnat om att jag kanske inte kommer i tid.

Men jag vill gärna framhålla att det inte alltid är SJs eller de olika tågoperatörernas fel att det blir förseningar. Det är inte ens banverkets fel alla gånger.

Ibland är det blåst, regn, snö, orkan, storm... Vi råder inte över vädrets makter som tur är. Däremot är det inte försvarbart att det allt som oftast är förseningar. Träd som faller ner borde ju inte stå så nära rälsen, löv på spåren borde kunna hanteras på ett snabbt sätt. Tåg som får motorfel, bromsfel, elfel, ledningsfel borde ha underhållits för länge sedan osv.

Det är godset, resenärerna och miljön som blir lidande.
Men nu har ju Borg lovat satsa på infrastruktur så då ska väl allt bli bra, eller kan han ha skruvat upp förväntningarna för högt?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0