Blir det någon bred snabb E20 hela vägen från Göteborg till Stockholm, Björklund?

Nu har Björklund, fp, talat med stort självförtroende. Det kan vi ta del av i flera media idag.

Finansminister Borg, m, har tidigare skruvat upp förväntningarna på höstens infrastrukturproposition. Han har ju påstått att han kan satsa mer nu när ekonomin störtdyker.
Då kan förstås folkpartiledaren haka på och säga att han vill satsa på infrastruktur så att det ska låta som om det var han hans parti som drivit frågan i budgetförhandlingarna.


Att Socialdemokraterna, andra partier och Västsveriges näringsliv länge drivit frågan om vägar och järnvägar borde nått även Björklund. När han talade i Marstrand var det definitivt på sin plats att ta upp frågan.
Men det blev inga besked om E20 nu heller.
E 20 som behöver byggas ut genom hela Västra Götaland. E 20 spelar en viktig roll i det europeiska vägnätet inte bara för att det är kortaste vägen mellan Göteborg och Stockholm utan också genom sin betydelse för städer som Eskilstuna, Örebro, Mariestad, Skara och Alingsås. Stora delar av Bergslagen möter genom Bergslagsdiagonalens (riksväg 60) E 20 i Örebro och är starkt beroende av en hög standard på E 20 för att nå Göteborg och hamnen.

Hela sträckan ska vara en trafiksäker fyrfältsväg. Särskilt olycksdrabbad, och där trafiken ökat kraftigt med tung trafik, är delen av E 20 från Mariestad förbi Hova. Enligt bedömningar som gjorts hos Vägverket har ca 15 procent av vägnätet i Västra Götaland dålig bärighet och ytterligare 30 procent har en tveksam bärighetsstandard.

Björklund pratar en del om infrastruktur och forskning men säger nästan inget om FRA men gör försök till försvar skriver både DN och Svd. Frågan är om det räcker för att blidka opinionen?


Kommentarer
Postat av: Fia

Ha en bra dag:D

2008-08-04 @ 14:16:48
URL: http://ffiaw.blogg.se/
Postat av: whatthefuck

Hej, hoppas allt är bra idag! Har du tråkigt i det svenska sommar vädret så får du gärna kika in och ge mej Din åsikt om "bloggningens oskrivna regler" Hoppas du får en jätte fin fortsättning på dagen ;)

http://whatthefuckdotcom.blogg.se/2008/august/bloggens-oskrivna-regler-1.html

2008-08-04 @ 14:26:05
URL: http://whatthefuckdotcom.blogg.se/
Postat av: sune

E20 borde varit motorväg för länge,länge sedan. På den tiden när ni sossar hade makten. Så innan du klagar på den nuvarande regeringen, passar det nog med en stor dos av självkritik!

Hur många dödsfall och skadade trafikanter hade undvikits om ni sossar gjort erat jobb ordentligt?

2008-08-05 @ 07:55:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0