Dags för oss sossar att berätta...Dags för oss sossar att berätta att Sverige inte kommer ett bli som förut. Dags att berätta att återställare inte alltid är hjälper. Dags att berätta att vissa orättvisor kommer att finnas kvar även om vi vinner valet. Just nu har socialdemokraterna över 42 % i opinionmätningarna det är till och med mer än 2 % över vad de fyra borgerliga partierna har tillsammans. I det läget är det lätt att bli lite övermodig. Men det finns en stor fara i det. Att inte berätta för väljarna att vi inte kan rätta till alla galenskaper som borgarna hinner ställa till med är oärligt. Att vinna på missnöjet med de ökade orättvisorna kan gå alldeles utmärkt. Men det i sin tur kan leda till ett mycket stort missnöje efter valet om vi inte kan leverera det människor har förväntat sig. De gigantiska skattesänkningarna som Borg har räknat ut att det skulle vara bra för Sverige har lett till ökade klyftor, ökade socialbidragstagare och oro. Vi kommer inte kunna rätta till det i en handvändning. De försämringar som skett på landsbygden och de ökade boendekostnaderna tar tid att rätta till och kan vara svårt. Den inflation som leder till minskade reallöner och missnöje med ökade matpriser måste åtgärdas men är beroende av mycket annat också.

Detta och mycket mer måste vi berätta långt innan valet. Det kommer väljarna att förstå Ärlighet varar längst


dn

svd

Gp


Kommentarer
Postat av: Tommy

Jag håller med.Det går inte att rätta till helt.

Inte ens på tyå 4-årsperioder.

2008-08-24 @ 18:51:59
URL: http://www.s-info.se/tommyolsson
Postat av: Havsglimten

Det sa ni förra gången också....klassklyftorna ökade och dom välbärgade fick skattesänkningar.Det var arbetarna som fick ta hela bördan.Sossepolitik!Bra att ni försöker vara ärliga men vi går inte på det en gång till.Det blir samma politik som förra gången och ännu sämre för arbetarna om ni får regera.

Politikerna bör föregå med gott ex.och hålla igen på löner och utgifter.Sluta upp med att ta från dom Fattiga och ge till dom Rika!2008-08-24 @ 18:54:18
URL: http://www.alliansupproret.se/
Postat av: Martin

hahahaha

2008-08-24 @ 19:23:07
Postat av: Matte

Framförallt räcker det inte att bygga en valrörelse på missnöje. Socialdemokratin måste ha en egen politik som visar vad man vill med sverige, och att bygga den på "återställare" kan bli väl tunnt.

2008-08-24 @ 22:31:55
Postat av: Akefos

För inte att glömma utförsäljningen av Allmännyttan som nu leder till vissa grupper har ännu svårare att hitta bostäder. Att ingen inom fyrklövern har något över för grupper som inte har råd med bostadsrätt är för mig skrämmande. Finns det inga socialliberala borgerliga röster?

2008-08-25 @ 00:17:08
Postat av: Cyron

Förhoppningsvis vinner Alliansen och (sd) kommer in i Riksdagen. På så vis så slipper ni "rätta till" och vi svenskar kan fortsätta leva ett gott liv.

2008-08-25 @ 08:28:16
URL: http://cyron.se
Postat av: joel

"en inflation som leder till minskade reallöner och missnöje med ökade matpriser måste åtgärdas"Om staten slutar trycka upp pengar sa blir det ingen inflation.För övrigt har jag världens idé om hur man kan fa in mer skatt utan att göra väljarna besvikna: Inför 6 timmars arbetsdag för alla, fast med bibehallen lön! Samma lön för kortare arbetstid innebär ju att lönen har höjts. Den löneökningen skulle man sedan kunna ta ut 75% skatt pa och fa in pengar som man kan använda pa arbetslösa och sjuka. Alla far det bättre och välfärden kan tryggas!

2008-08-25 @ 11:30:04
Postat av: Mikael

Rätta till alla galenskaper?- Återställa fastighetsskatten

- Höja inkomstskatten för de som arbetar med ca 1000kr/mån

- Återställa A-kassan så att fler, med relativt välbetalda jobb skall kunna få 80% av lönen tillbaks. Självklart finansierade av de som ni höjde inkomstskatten för, bland annat undersköterskor och förskolelärare

- Köpa tillbaka samtliga statliga företag för ca 200 miljarder. Företag är ju alltid bra att ha: framför allt spritfabriker.Lycka till i valrörelsen!

2008-08-25 @ 13:15:26
URL: http://www.gryningsräd.se
Postat av: Jurgen Hochmuth

Jag antar att "hahahaha" var ett mer givande inlägg än det jag skrev? Annars är du tillbaka i censuren där du bara släpper förbi de korkade kommentarerna, förmodligen i syfte att framstå i bättre dager själv.

2008-08-25 @ 17:20:31
URL: http://www.hochmuths-blog.blogspot.com
Postat av: Edvin Ala(m)

Monica, är det här ditt sätt att säga att ditt parti accepterar skattesänkningarna, vill ha bredare skattesänkningar, vill behålla stora delar av alliansens jobbpolitik (därav förändringarna i A-kassan), skolpolitiken etc.Det är bara att erkänna, ni har tillbringat dom två senaste åren genom att klaga och nu när ni har köpt politiken och går med på den så försöker ni hitta billiga ursäkter att komma undan.Men det känns fräscht att socialdemokratin har flyttat sig högerut : )

2008-08-26 @ 13:07:25
URL: http://www.edvinalam.wordpress.com
Postat av: Oscar

Ja Monica. Vad vill ni egentligen? Vilka delar av allianspolitiken vill ni behålla? Hoppas själv att ni inte vill knycka mina 12 000 extra per år. Era uppblåsta opinionssiffror beror enbart på Måna Sahlins tystnad.

2008-08-26 @ 21:01:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0