Häpnadsväckande att Odell inte ser några försämringar i kommunernas ekonomi


Han är ju ändå kommunminister och borde ha koll på de illa varslade signaler som kommer från landsting och kommuner. Det var i en interpellationsdebatt i Riksdagen idag som Odell blottade sitt ovetande om kommunernas försämrade ekonomi.

Signaler om ökade kostnader för försörjningsstöd i kommunerna. Det tyder på att enskilda människor kommit i kläm av den borgerliga regeringens ovilja att stödja de som har det svårt

 Det är en följd av borgarnas totala brist på arbetsmarknadspolitik och åtstramningar inom sjukförsäkringssystemet, Här finns exempel ungdomar som aldrig får chansen, de har av den borgerliga regeringen förvisats till långtidsarbetslöshet.

De långtidsarbetslösa blir fler och allt yngre och regeringen står handlingsförlamade och tittar på. Den borgerliga regeringen drar ner på arbetsmarknadspolitiken och stramar åt sjukförsäkringssystemet. På detta har man försämrat a-kassan och fler har lämnat a-kassan och facket vilket på sikt leder till ökade kostnader för landets kommuner. När vi nu ser att konjunkturen börjar svikta och risken finns att fler hamnar utanför arbetsmarknaden och står utan trygghetsförsäkringar kommer kommunernas ekonomi snabbt försämras.

De höjda mat- och bränslepriserna börjar även märkas inom kommunerna.

Och den allra största delen av prisökningen har skett under det senaste halvåret

Men det är inte bara maten som blivit dyrare, även bränslepriset har gått upp rejält och också det slår mot ekonomin inom äldreomsorgen som kör över flera tusentals mil om året inom bland annat hemsjukvården.

Även skolan har fått ökade kostnader för maten och enligt kostchefen i Växjö Lena Åberg ska de ökande matpriserna diskuteras till hösten.

Ytters är detta enskilda tragedier men drabbar även kommunerna rent ekonomisk. Slutändan blir det kommuninnevånarna och den enskilde som får betala.

Det blir svårare för kommunerna att upprätthålla en god service inom barnomsorg, skola, äldrevård och kommunalvuxenutbildning.

Men detta hade inte kommunminister Odell en aning om.Läs om delat stockholm


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0