Nu tvärnitar svensk ekonomi men Borg struntar i det


Trots att alla bedömare nu visar hur svensk ekonomi tänker Finansministern inte göra någonting. Han står handfallen och ser på när jobbtillväxten tvärnitar, inflationen skjuter i höjden och alla pilar pekar nedåt.

Han är kallsinnig mot småföretagen som kräver handlingskraft.  Han har viftat bort all oro för inflation, all oro för tillväxten och har gjort allvarliga felbedömningar.

Av det skälet har jag lämnat in en IP för att få en debatt med Anders Borg inom ett par veckor om den allvarliga situationen. Jag hoppas få honom på bättre tankar så han förstår vi behöver stärka svensk produktivitet. Den fortsätter ju att vara mycket låg och det är oroväckande för konkurrenskraften. Det är till exempel fel att dra ned på utbildningsinsatser som regeringen har gjort.

Men som jag skrivit tidigare så behöver de ha någon i regeringen som har erfarenhet och kunskap i hur ett land styrs även i motgång. (vilket många liberala bloggare häpnade över)


DN om ekonomin som rasar


Nu tvärnitar Sverige


alla pilar pekar nedåt


Östros kräver krafttag


Kommentarer
Postat av: Helen

Ser fram emot den debatten. Du ber om att få bli mosad. Borg har idag 2 aug. f ö i ett starkt uttalande berättat vad regeringen gör för att stimulera den svenska ekonomin. Inte ens en sosse kan anse att de presenterade åtgärderna är fel.

Jo, kanske du, som inte har kontakt med verkligheten när det gäller ekonomi.

2008-08-02 @ 16:54:53
Postat av: El Gordo

Forstar inte riktigt vad du vill att Borg skall gora.

Det allra basta en politiker kan gora for ekonomin (enligt min asikt) ar att halla tassarna borta.Jag tror att Borg, som ar ganska oduglig och ideologiskt forvirrad kommer att smiska dig i e debatt dock.2008-08-03 @ 03:00:47
Postat av: Björn

Det är bra, ge på dom bara. Bra att du avslöjar Borg och att någon påpekar det faktum att det inte går att luta sig på högkonjungturen, alla vet ju att det går upp och ner

2008-08-03 @ 13:17:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0