Översvärmning om USAs presidentval, vilket annat land följer vi så noggrant?Demokratisk spektakel och enmans show inför 80 000 åhörare eller fördjupad, demokratiskt öppen debatt? Nu analyseras Demokraternas konvent och presidentkandidat ini minsta detalj i varenda media i Sverige. Nästa vecka blir det Republikanernas tur att analyseras följas och diskuteras och sedan kommer vi att följa valet mer och mer ända fram till valdagen i november. Ja, jag är intresserad och ja jag har blivit Obama anhängare när Clinton fick ge sig. Men jag bli ändå lite förundrad över denna massiva, intensiva kampanj som sköljer över Sverige. Finns det skäl till att vi i Sverige följer USAs val mer än andra länders val, eller val som borde hållas?
USA påverkar oss mycket, det vet vi men vi vet också att Kina, Indien och Ryssland påverkar oss mer och mer i framtiden.
Ändå brukar vi inte få ta del av de eventuella demokratiska processer som pågår där. Jo fick en del synpunkter till livs när Dmitrij Medvedev utsågs till Vladimir Putins efterträdare i Ryssland. Och när OS gick i Kina Men i övrigt är det USA; USA; USA för hela slanten. Gå gott och ontsvenska partier i Denver

Obama fokuserade på att kritisera McCain


"Bloggandet hör framtiden till"


Helhjärtat stöd för Obama


De väntar på förändring.  

I dag väntas McCain tillkännage sin vicepresidentkandidat.  


blogg.svd.se


http://www.youtube.com/watch?v=cZ0gxF869NE


Kommentarer
Postat av: Helen

Ja, Mona är ju där och visar "superentusiasm" över det hon ser och upplever. Någon analys värd namnet redovisar hon icke.

2008-08-29 @ 11:22:50
Postat av: Tobias

Kina har inga val.

2008-08-29 @ 11:48:42
URL: http://holdstock.blogspot.com
Postat av: Peter Ingestad

Jag är heterosexuell!

2008-08-29 @ 13:51:21
URL: http://luzgannon.blogspot.com/
Postat av: Daniel J

Till Helen: Mona Sahlin har kritiserat mycket av det hon har upplevt. Vill du läsa mer om det, gå in på länken som du hittar nedan.Till Monica Green: Jag vill instämma i Tobias kommentar och dessutom lägga till att det är väl optimistiskt att betrakta Ryssland som en politisk demokrati som vilken annan. Åtminstone jag gör inte det.(1) http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=148&a=821689

2008-08-30 @ 10:44:15
URL: http://www.lakejerna.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0