Per Nuder

Först hade jag inte tänkt kommentera de tarvliga påhoppen på en av våra duktigaste politiker. Men nu när min egen lokaltidning, SLA, utan bättre vetande skriver ner Per Nuder på ledarplats känner jag ett visst behov av att berätta om hans arbete i Riksdagen. Förutom att Per deltar på våra gruppmöten, där socialdemokraternas politik läggs fast, deltar han i voteringarna (omröstningarna) i Riksdagen, ger oss andra råd och finns till hands i Riksdagskorridorerna.

Att han inte har en framskjuten plats länge innebär inte att han att han har försvunnit.

Dessutom reser han runt i landet och deltar på möten. Där träffar han väljare och allmänhet. Han deltar i partistyrelse och VU-möten. Han jobbar med ett särskilt ekonomiskt strategiskt uppdrag för det europeiska socialdemokratiska partiet. Det blir ganska löjligt att angripa honom genom att titta på hur många motioner eller riksdagsdebatter han har deltagit i.


Varför roar sig Skaraborgs allehanda att smutskasta Per Nuder. Varför inte granskar de inte vilka debatter de Skaraborgska Riksdagsledamöterna deltagit i?

Förmodligen för att de bara tagit del av några riksmediors utspel och att det kanske tar för lång tid att klicka på Riksdagens hemsida. Där skulle de ju kunna klicka vidare på ledamöter och se att det finns borgerliga ledamöter som inte lagt en enda motion sedan i oktober förra året, inte skrivit interpellationer och har på sin höjd deltagit 1-2 debatter under våren 2008.

Men det vill inte den borgerliga tidningen granska. För då skulle det ju visa sig att Riksdagsuppdraget inte bara går ut på att finnas i Riksdagshuset. Att ta de av debatter i, skriva motioner och interpellationer är ett sätt att påverka. Men det handlar också om att ta del av samhället, ta intryck av människor/väljare/näringsliv. Det handlar om resor, till exempel sådana resor som Per Nuder gör. Att han dessutom hinner skriva ett stycke nutidshistoria i bokform visar ju bara att han hinner med väldigt mycket.


Kommentarer
Postat av: Anders Nilsson

Hej Monica,

ja nog är det här en anskrämlig "debatt". Här ägnar sig det politiska etablissemanget och ett stort antal bloggare åt att avhandla huruvida Per Nuder är på jobbet eller inte! När vi egentligen borde diskutera den politik och de konskekvenser den fick för miljoner svenskar, som han är ansvarig för. Han och Göran P genomförde ett stålbad som amerikanska högerekonomer höjer till skyarna. Aldrig någonsin har löneskillnaderna, dvs bristen på jämlikhet, mellan män och kvinnor, offentligt anställda och privatanställda ökat så mycket som under den sk "budgetsaneringen". Det är ju bara skitsnack att kalla det för en budgetsanering, som om det handlade om en tillfällig obalans i budgeten. Det vi fick se var den största omstruktureringen av svensk arbetsmarknad och dess lönebildning sedan Wigfors tid. Och det var inte till de lågavlönades, kvinnornas i offentlig anställning eller de sjuksrivnas fördel.Gå inte i fällan att diskutera Per Nuders person och hans stämplekort (har ni sådana i riksdagen?) utan låt oss diskutera politiken.

Postat av: Havsglimten

Håller med Anders Nisson.... varför går du Monica i försvarsställning och inte diskuterar den orättvisa politiken som Nuder var med att föra?

2008-08-05 @ 19:40:27
URL: http://www.alliansupproret.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0