Satsa på det livslånga lärandet


När den borgerliga regeringen tog över styret för landet började de med att skära ner vuxenutbildningen med en tredjedel i landet. Enligt vissa borgerliga företrädare (inte alla) är det fult att läsa in sådant som missat i unga år.
Klarar man inte gymnasiet får man skylla sig själv....

Borta är tanken med ett jämlikt samhälle, det är mycket bättre om skillnaderna ökar så att några människor kan passa upp, städa, göra rent poolen till de som har mycket att göra och framgångsrika karriärer.

Jo jag vet att det låter tufft och jag känner många borgerliga företrädare och väljare som inte ställer upp på den beskrivningen. Tyvärr är det så det blir i praktiken om inte alla får fler chanser i livet.


Men nu gäller det de kvalificerade yrkesutbildningarna som bedrivs framgångsrikt på vuxenutbildningen


Ledningen för Vuxenutbildning i Skövde oroar sig över vad som händer med KY-utbildningarna i framtiden. Därför gjorde jag ett besök hos dem idag och tog del av KY:s utveckling för Skövde och resten av landet.

Vi får se vad den borgerliga regeringen tänker göra när vi får läsa budgetproppen den 20 september.


Kommentarer
Postat av: Havsglimten

Sant...det finns så mycket att oroa sig för nuförtiden och vilka ska man lita på?

2008-08-13 @ 19:55:35
URL: http://www.alliansupproret.se/
Postat av: Olle

Men Monica, är det något fel på att städa, passa upp eller göra rent en pool? Det du säger här är att alla servitriser och lokalvårdare i landet har "fula" och dåliga jobb som ingen ska behöva göra. MEn har tanken möjligtvis slagit dig att dessa männsikor trivs med sina jobb och är stolta över att göra ett bra jobb. Alla i sosse-sverige kan inte vara riksdagsledamöter eller jobba som fackliga ombud men den tanken har naturligtvis aldrig slagit dig? Kanske du kan skriva en interpellation om det?

2008-08-15 @ 13:16:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0