Tolgfors valde att missförstå min fråga om försvaret i framtiden.


Efter inte ens två år vid makten har den borgerliga regeringen lyckats skapa kaos inom försvaret. Just nu tvingas ledande militärer leka "hela havet stormar" och kämpa för sitt regementes överlevnad.

Det har varit en målmedveten strävan från Försvarsmakten och statsmakterna att i tidigare försvarsbeslut sträva mot större enheter allt i syfte att skapa en rationell stödorganisation till förmån för insatsförbanden och insatserna.

Arbetet från tidigare försvarsbeslut mot ökad integrering och samordning i garnisoner bör därför fullföljas för att i slutänden erhålla mer ekonomiska medel till att utbilda, träna och beredskapshålla förband för insatser.

Det är viktigt för försvaret att finnas ute i hela landet med väl fungerande och rationella storgarnisoner. Men Sten Tolgfors ville inte debattera med mig om ett modernt försvar antagligen för att jag lyfte upp de regementen som finns i Skaraborg som goda exempel. Där fungerar det nämligen bra- Det är effektivt, de har stor kompetens och kan dra nytta av varann. Vet inte varför Tolgfors valde att missförstå mig, han kanske trodde att jag bara skulle prata regionalpolitik men det var inte min avsikt


Kommentarer
Postat av: Johan

Strunt. Det är ni sossar som slaktat vårt försvar. Från nästan 30 000 till under 5 000 VPL bara under tjugohundratalet. Ni har lagt ned regementen på löpande band och har haft urusel ekonomistyrning.Ditt tjat om att allt som är dåligt beror på alliansen och att allt som är bra definitionsmässigt beror på SAP är barnsligt och tröttsamt. Tröttnar du aldrig själv?

2008-08-15 @ 11:49:45
Postat av: Elisabeth Carlsson

Bra Monica, bra att du kämpar på för oss andra som inte har den möjligheten

2008-08-15 @ 13:36:27
Postat av: Tina

Beror allt dåligt på Alliansen? Och omvänt, beror allt bra på Partiet? Blir du aldrig trött på din egen enfaldiga retorik?

2008-08-15 @ 14:00:24
Postat av: Lilith Svensson

Läste på SvD att ni i s är väldigt livliga på interpellationer ”oppositionen använder interpellationsinstrumentet som obstruktionsmetod - med drivor av frågor tvingar man ministrarna att stå i kammaren hela dagarna i stället för att göra nytta”.Det är ju ”trevligt” att ni som fått möjligheten att sitta i riksdagen använder er tid så väl.2008-08-15 @ 14:30:44
URL: http://lilith.blogg.se/
Postat av: helen

Det är ett oselekterat hackande på samtliga förslag Alliansen presenterar, vare sig dom härstammar från vallöften 2006 eller annat. Det råder fortfarande stor tystnad om vad (S) vill göra och vad Mp+V ställer för krav på (S). Väljarna svävar i ovisshet och ni riksdagsmän för (S) sysslar med att interpellera mot regeringen i vilken skitfråga som helst. Vad ger det för signaler tror du? Jo, monumental okunnighet från (S), oseriöst beteende på gränsen till naivt.Detta kommer att slå tillbaka på (S) om de, Gud förbjude, vinner valet 2010.

2008-08-15 @ 17:15:50
Postat av: Mattias

Detta är ju bara patetiskt att lyssna på. Antingen så lever du i total förnekelse eller så begriper du helt enkelt inte bättre. Svenska försvarsmaktens problematik är stor och borgarna är inga stjärnor heller. Men det är faktiskt ditt parti som ställt till denna soppa från början. Ta lite ansvar...

2008-08-16 @ 17:15:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0