Vad gör Sveriges regering för de mänskliga rättigheterna i Kina?


Varenda dag får vi höra exempel på övergrepp i Kina. Om hur fri och yttrandefrihetens begränsas. Nu senast en debatt om det censurerade Internet för Kineser och hur mycket det skulle gälla OS-journalister. Jag har tidigare skrivit om att Sverige inte borde delta i OS-invigningen men delta i tävlingarna fullt ut. Nu närmar sig OS med stormsteg och  idrottsmän/kvinnor som förberett sig i åratal inför sina idrottsprestationer önskar jag givetvis lycka till.


Men däremot kräver jag av världens politiker att påtala när mänskliga rättigheter inte följs. Det är vår  skyldighet att reagera. Därför har lämnat in en IP för att diskutera om vad regeringen kan göra mer, dels med påtryckningar, genom uttalanden och fördömande och dels genom EU för att öka trycket ytterligare på den Kinesiska regimen.

Amnesty International anser att Kina inte håller måttet.  När landet ansökte om att få vara värdland för OS 2008 sade man att förändringar skulle göras. Men det har gjort på tok för lite. Dessutom tycker jag att kritiken från politiska företrädare har blivit tystare i takt med att OS närmar sig. Det vill jag ändra på

läs mer i SVD

"Frågan om Internet har lösts". Men vissa sidor fortfarande blockerade.

Missnöjda volontärer. "Alla godtyckliga regler ställer till


Kommentarer
Postat av: Johan

Ja, du kan ju göra som din kära partikamrat: åka dit och hylla den politiska stabiliteten. När det sedan blev förtroendeomröstning om detta i riksdagen så röstade du för en statsminister som uppenbarligen tyckte att ekonomin var viktigare än några tusen krossade studentet på Tianmen Square.På samma sätt som när Birgitta Dahl hyllade Pol Pot, för övrigt.Så du kan sluta pösa dig i MR-frågorna. Ditt parti har ett uruselt track record där.

2008-08-01 @ 13:37:03
Postat av: Sune

Det är ytterst olämpligt att en Socialdemokrastisk politiker uttalar sig i denna fråga. Sveriges regering (s) teg under alla år när våra Baltiska grannländer ockuperades av Sovjetunionen.Våran förre utrikesminister Sten Andersson har gjort ett "berömt" uttalande om Baltstaternas situation som jag dock inte kan ordagrant men som säkert föll diktaturen i Kreml i smaken.Stora summor gavs också till Castros regim på Cuba och till div. tvivelaktiga andra länder i Afrika.Så klaga inte på den nuvarande regeringen, städa i eran historia först.....

2008-08-01 @ 17:24:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0