Vad sägs om att slänga bort 50 miljarder till ingen nytta?


Pengarna skulle ha kunnat används till infrastruktur, jobbsatsningar, forskning, utbildning,

Men vad gör den moderatledda regeringen? Jo de gör en onödigt dyr skattesänkning som gynnar höginkomsttagarna. Det var deras paradgren som nu visar sig vara ett fiasko.

50 miljarder har jobbskatteavdraget kostat och visar sig nu inte fungera. Väldigt få har fått jobb på grund av detta utan istället är det den konjunktur som just passerat som bidrog till de nya jobben.

Det är alltså fel det moderaterna säger att människor är lata och har själva valt att dra benen efter sig. För det är ju det de menar när de säger att det ska löna sig att arbeta, som om det vore självvalt att vara arbetslös.

Precis lika kallsinnigt uttalar sig moderater och andra borgerliga företrädare om sjuka. Om de sjuka bara blir tillräckligt fattiga så blir de säkert friska. Tyvärr leder bara den förda politiken till ökade klyftor och oro i samhället.

Här finns rapporten som pdf.

Alliansen Borgerliga regeringen Socialdemokraterna

kommunalarbetaren

Borgs skattebluff


Kommentarer
Postat av: Oscar

"Pengar till ingen nytta"...Själv har jag haft bra nytta av min extra tusenlapp. Tack alliansen, det var väl behövda pengar. Lustigt att sossarna ser det som slöseri, det är ju trots allt inte statens pengar. Det är mina.

2008-08-26 @ 19:30:50
Postat av: Havsglimten

Visst blir det värre idag men vilka började?

2008-08-26 @ 20:59:10
URL: http://www.alliansupproret.se/
Postat av: Edvin Ala(m)

Men, Monica. Hur ska du ha det? Ena sekunden backar du upp Thomas Östros som vill behålla skattesänkningarna och som dessutom vill bredda dom. Den andra går du ut och kritiserar skattesänkningarna. Vad är ditt alternativ? Hur kommer du ställa dig till socialdemokratins ofinansierade budgetmotion (ett budgetförslag som inte går ihop ekonomiskt)?

2008-08-27 @ 08:25:12
URL: http://edvinalam.wordpress.com
Postat av: joel

"50 miljarder har jobbskatteavdraget kostat och visar sig nu inte fungera."Jobbskatteavdraget har betytt mer frihet för människor. Att man far behalla mer av det man tjänat i hop pa ärlig väg. Hur kan du säga att det inte "fungerar"?? Människor lever inte bara för att tjäna staten sa att politikerna kan visa upp snygga diagram över hur bra deras politik "fungerar". Människor lever för sin egen skull, även om det är svart att greppa för folk som är uppfödda i en kuvös pa partiexpeditionen.Frihet är en mal i sig, inte ett verktyg!

2008-08-27 @ 16:32:51
Postat av: Elisabeth

Har skatten sänkts? det har i alla fall inte syns i min plånbok. Men det är väl för att jag måste betala mer i fackavgift nu, att bilskatten är höjd och att det blivit så dyrt att handla mat. För mig känns det som om jag har mindre att röra mig med nu, men det kanske inte är samma för alla

2008-08-27 @ 17:01:09
Postat av: Niklas

Elisabeth: Ser du det som ett problem att vi andra medborgare inte är med och subventionerar DIN fackavgift längre?

Att det blivit dyrare att handla mat kan du knappast skylla på alliansen.

Huruvida något "känns" eller inte är orelevant. Ta och studera vad du får ut efter skatt denna månad, mot innan när alliansen inte satt i regeringsställning. Du borde se skillnad som pekar på plus-siffror!

2008-08-27 @ 18:52:40
Postat av: Peter Albertsson

De pengar man tjänar över 27.000 kronor i månaden har vi inte fått en enda krona i skattesänkning på. När socialdemokraterna skall beskriva detta så har alla skattesänkningar går till höginkomsttagarna. För mig är det obegripligt att folk inte tar avstånd från er lögnaktiga retorik.forklaras/Jobbskatteavdraget/" rel="nofollow">http://ekonomifakta.se/sv/Fakta/Skatter/Skatternaforklaras/Jobbskatteavdraget/

2008-08-27 @ 21:44:27
URL: http://monaljuger.wordpress.com/
Postat av: putte

Re: Elisabeth

Tänk om sossarna suttit kvar vid makten, då hade du haft ca 1000 kr mindre att röra dig med. Hur hade du då klarat högre matpriser, fackavgift etc. ?

2008-08-28 @ 09:12:20
Postat av: Johan Eriksson

Men Monica har du läst rapporten? I rapporten klargörs ju att på lång sikt kommer skatteavdraget ge uppemot 100 000 nya jobb.Frågan är då; varför är du mot 100 000 nya jobb?

2008-08-29 @ 09:50:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0