Var fanns all omtanke om integriteten när de bröt sig in hos socialdemokraterna?


Nu gråter de krokodiltårar. Den ene är ledsnare än den andre över att de med minsta möjliga marginal dunkade igenom den nya lagen om signalspaning, den så kallade FRA-lagen, mot oppositionen och mot stark folklig opinion.

De hade ett helt år på sig från det att FRA-frågan återremitterades. Men på det året flyttade de inte ett kommatecken från förslaget. De hade så bråttom innan midsommar för att bli av med frågan. Men de gjorde en grov felbedömning. Frågan har bara vuxit och folk har blivit mer och mer emot lagen.

Flera liberaler talar så fiiiint om integritet och vill nu passa på att bli extra kända genom att gå emot sitt parti så här i efterand.

Men var fanns folkpartisternas fina ord om att man absolut inte får spana hos andra när de bröt sig in hos socialdemokraterna för två år sedan?

De bröt sig in för att ta del av socialdemokraternas valplaner, strategier och politiska förslag. De bröt sig in för att de kommit över ett lösenord. Då var det fullt legitimt att läsa andras handlingar enligt flera folkpartister.
Ingen sa då att även om man hittar en nyckel till hus så får man inte gå in där, du går inte ens till din grannes olåsta postlåda och läser dennes post.

För två år sedan var det fullkomligt naturligt att spana för att dra fördel enligt folkpartiet.

Nu står de där med sina krokodiltårar och tycker att det är fruktansvärt att de råkat ha bankat igenom en signalspaningslag som går emot såväl den politiska oppositionen och den folkliga opinionen.

Jag tror inte på fps spel för gallerierna


Kommentarer
Postat av: therese

jag orkar verkligen inte fatta politik. om dt nu var dt dt handlar om :P för jag fattar verkligen inget, men jag antar iaf att dt inte var något bra som hade hänt?

2008-08-11 @ 08:50:46
URL: http://skoogsbergs.blogg.se/
Postat av: Peter Karlberg

Monica, ditt resonemang bygger ju på att det var samma folkpartister som var ansvariga för intrånget som nu har lite problem med integritetsfrågorna. Ledande folkpartister som Björklund har ju inga problem med integritetsinskränkningar, avlyssning, angiveri. Hur gärna jag än vill instämma med din kritik kan jag inte det - jag tycker snarare att du gör dig skyldig till ett dåligt underbyggt angrepp på ej identifierade personer, just den låga form av argumentation som får så många att undra över politiken.Vi socialdemokrater har heller inte mycket att vara stolta över när det gäller marschen mot övervaknings(bodström)samhället. Utmärkt dock att vi verkar vara på väg att mera tydligt försvara grundläggande mänskliga rättigheter när det gäller t.ex. personlig integritet och Mona Sahlins uttalande i Vitabergsparken i lördags var riktigt bra!

2008-08-11 @ 10:48:29
URL: http://peter.karlberg.org
Postat av: Sammy Landén

Det sorgliga med FRA-lagen är att det beteendet blir helt lagligt. Då får sittande moderatledda Regering rätt att läsa oppositionens korrespondens. Kanske inte Regeringen direkt, men indirekt via de tjänstemän som de självaa satt i FRA. Bye-bye yttrandefrihet och brevsekretess.

2008-08-11 @ 16:48:27
Postat av: Havsglimten

Vad har ni att vara stolta över?

2008-08-11 @ 23:40:40
URL: http://www.alliansupproret.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0