50 000 fler arbetslösa i november, var är regeringens berömda jobbpolitik?På ett år har arbetslösheten ökat med över 50 000 personer. Ungdomsarbetslösheten är nu 20 procent. Det krävs omedelbart investeringar för att möta jobbkrisen, inte minst den skyhöga arbetslösheten bland ungdomar. Det behövs stimulans av ekonomin som vi föreslagit och det behövs än mer satsningar på de unga arbetslösa.

Vi socialdemokrater har lagt förslag om breda satsningar för jobben, till exempel satsningar på lärlingsutbildning för ungdomar, 50 000 fler utbildningsplatser, ombyggnad av miljonprogram, satsningar på kommunerna och förstärkt ekonomi för barnfamiljer och pensionärer. Men regeringen agerar passivt.

Regeringens arbetsmarknadspolitiska experiment har misslyckats. Förstörd a-kassa och avskaffad förmögenhetsskatt gav inte färre arbetslösa. Nu ångrar sig Borg att han höjt avgiften till a-kassan så fruktansvärt mycket. Han ångrar sig men tänker inte göra något åt det....


Kommentarer
Postat av: Runo Johansson

Hej MonicaÄr det inte en poäng att analysera läget och satsa resurser där de gör mest nytta (flest jobb per satsad krona) istället för att skjuta i blindo som ni gör i era förslag. Att agera i panik och köra landets ekonomi i botten direkt löser ingenting. Jag blir mörkrädd med tanke på vilket ekonomiskt lättsinne som verkar prägla de rödgröna...MVHRuno

2008-12-11 @ 13:39:57
URL: http://runosblogg.blogspot.com
Postat av: robert

"Vi socialdemokrater har lagt förslag om breda satsningar för jobben, till exempel satsningar på lärlingsutbildning för ungdomar, 50 000 fler utbildningsplatser, ombyggnad av miljonprogram, satsningar på kommunerna och förstärkt ekonomi för barnfamiljer och pensionärer. Men regeringen agerar passivt." Glömde du att nämna skattechock?

2008-12-12 @ 14:51:42
Postat av: Julle

Det socialdemokratiska receptet är att på keynesianskt manér satsa sig ur lågkonjunkturen. Jag trodde man övergett 80-talets inflationsdrivande politik då den visat sig vara kortsiktig och, på sikt, kontraproduktiv.Jobb finns. Hur mycket som helst faktiskt. Om jag skulle ta alla jobb som folk vill att jag ska ta, så skulle jag jobba typ 12 heltidsjobb. Fast vi har samtidigt arbetslöshet. Hur kan det komma sig?Svaret är att ingen vågar anställa pga arbetsmarknadsregleringarna plus skatterna.För att betala någon en lön på ung 15 000 kr, så kostar det arbetsgivaren 30 000 kr. Det gör det olönsamt för företagaren att anställa om man t ex bara får in 27 000 på den anställde, varför anställningen inte kommer till.Sen är det en enorm risk i att anställa. Om en person väl fått ett fast arbete är det praktiskt taget omöjligt att bli av med vederbörande om man inte är nöjd med hans insatser. Detta gör att man inte vågar chansa på osäkra kort, varför många blir långtidsarbetslösa.

2008-12-15 @ 10:20:38
Postat av: Eva

Men vad i helsike menar ni? Menar ni att ni blir erbjuda 12 jobb men ändå finns inga jobb pga de sociala avgifterna. Vilka 12 jobb är Julle erbjuden?

Kalart att pengarna ska användas där de gör mest nytta dvs inte till miljardregn till de rika i form av skattesäkningar till de som har det allra bäst.

2008-12-15 @ 10:28:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0