Dags för Littorin att börja jobba

Littorin har gett upp sitt uppdrag som arbetsmarknadsminister det är lätt att visa genom att  citera honom  med uttrycket "skitår" för 2009.

Att arbetslösheten ökar dag för dag, månad för månad år för år det berättade Angeles Bermudez- Svankvist och hennes medarbetare på arbetsförmedlingen för oss i finansutskottet i veckan.

I går presenterade finansminister Anders Borg (m) och näringsminister Maud Olofsson (c) ett stödpaket till bildindustrin på 28 miljarder kronor. Paketet innehåller främst kreditgarantier, men även lån och ett forskningsinstitut som ska fokusera på en grön omställning. Vi socialdemokrater har krävt stöd som dessa till fordonsindustrin. Så visst är det bra att de äntligen får tummen ur. Men varför är de så sena och saktfärdiga med allt de gör och varför schabblar de så?

Borgarna har hela hösten sagt att de visste att det skulle bli lågkonjunktur och att deras budget innehåller allt som behövs för att möta krisen. Men sedan har de, efter krav från näringslivet, ekonomer, forskare, fackförbund och oss i oppositionen, kommit med små duttanden om "krispaket", investeringslån, expeortkreditstöd och nu bilpaket


Nästa sak de kommer att tvinas presentera är åtgärder för 20-24 åringar eftersom ungdomsarbetslösheten är uppe på skyhöga 20%. Dags för Littorin att kavla upp ärmarna och börja jobba. Han måste visa att det går att mildra kris och lågkonjunktur genom arbetsmarknadsåtgärder, hur illa han än tycker om dem


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0