Det går inte ha en politik som bara håller i vackert väder


Ibland regnar det, ibland snöar det och ibland är det storm. Men regeringen har en politik som håller i solsken. Nu är det uppenbart för alla att regeringens politik har förvärrat krisen, ökat klyftorna och har inte skapat några nya jobb. Med facit i hand ser vi att de jobb som tillkommit under de senaste åren enbart har tillkommit tack vare högkonjunkturen.   Varför skulle de annars försvinna så snabbt. I År har jobbtittväxten tvärnitat, lågkonjunkturen slagit till med full kraft. En lågkonjunktur som har förvärrats av finanskrisen. Det behövs stimulans i ekonomin. Det har alla bedömare sagt så idag kom  Regeringens krispaket på 8,3 miljarder  men det är för lite och för sent och den innehåller inga nya pengar till kommunerna.
Regeringen säger ingenting om välfärden, ingenting om att människor varslas ute i vården och i kommunerna

Igår presenterade Kommunal en undersökning som visade att försämringar och neddragningar redan märks av i kommuner och landsting. Arbetsgivarna drar ner antalet timanställda, tillsätter inte lediga vikariat eller inför anställningsstopp.
Nästan 5000 av Kommunals medlemmar berörs av krisen redan idag, enligt undersökningen.

Men ingenting i regeringens åtgärdspaket handlar om utökade resurser till kommuner och landsting.
Regeringen tror att kommunerna klarar sig nästa år. Det är en allvarlig missbedömning. Risken blir att kommuner och landsting blir tvungna att skära ner och säga upp folk


Den politik som regeringen driver leder till att underskottet blir större än vad det hade behövt vara. Vi hade velat se riktade satsningar till barnfamiljer och pensionärer, grupper som inte har det så fett.


Dessutom är rot-avdraget bar för villaägare och bostadsrätter, det ökar klyftorna ännu mer.

"Det är sorgligt att regeringen fortsätter att driva en politik som bara gynnar ägt boende. Förslaget innebär att regeringen fortsätter subventionera villor och bostadsrätter", skriver Barbro Engman, Hyresgästföreningens ordförande i ett pressmeddelande.


Kommentarer
Postat av: Peter Friberg

Det är fantastiskt att Du, Monica Green,som har har varit med så länge i politiken och även i ett par perioder i riksdagen, fortfarande inte kan skilja på faktiska saker och lösa antaganden samt dumheter.Jag har har inte för vana att göra kommentarer på din blogg, men i detta ditt senaste inlägg blottar du verkligen din okunnighet eller om det kan tolkas som dumhet.Du vet mycket väl att höstens internationella kris inte är sittande regeringsfel.

Du vet mycket väl att kommunernas budget inte berörs av hösten varsel, däremot kommer budgetarna för 2010 att göra det.

Du vet mycket väl att det att det inte är under 2009-års budgetar, såväl i riket, landstingen och kommunerna som det slår till utan 2010, och det är i den statsbudgeten som det kommer att göras större satsningar.

Du vet mycket väl att höstens varsel inte har med minskade tillsättnigar av vikariat, utan att det beror på att fler har fått 100% tjänster.

Du vet mycket väl att skillnaden på att äga en bostad och att hyra en bostad inte har med klassklyftor att göra.

Du vet mycket väl att de källor som du "citerar" är de röreler som är socialdemokraternas samordnade röster i "rörelsen".

Du vet mycket väl att regeringen idag gav stöd i utbildning via kommunerna.

Du vet mycket väl att extra satsningar kommer att göras löpande och bla då när man vet vad som kommer hända i USA med bilindustrin.

Du har tidigare skrivit en hel del om Volvo och Saab, samt bristen på stöd från regeringen till företagen. Här borde du mycket väl veta att staten inte stöder eller går in som ägare i verksamheter bara för att vissa grupper skriker om det. (inte ens sossarna skulle göra det om ni hade makten).

Glöm inte varskrisen som var en gång i tiden.Det viktiga är att man stöder och puschar de som går ut i arbetslöshet när varslen träder i kraft. Att höja barnbidrag, pensioner mm är inget som stödjer och bervarar bilindustrin.Så snälla Monica, följ inte med i den gnälla (s)tröm av hycklare som din partibroder Östros eller partiledare Sahlin, utan försök att tänka efter lite grann. Alla de utspel och indignationer ni kastar ur er finns kvar i tryck om kommer att kastas tillbaka på er när ni minst anar det.I all vänlighet, Peter Friberg

2008-12-05 @ 23:19:14
URL: http://blogg.tidaholmarn.se
Postat av: Ehlak

Ena stunden klagar du på att regeringen driver upp inflationen, nu klagar du på att regerings krispaket är för litet. Vänder för vinden är vad du gör Monica Green!

2008-12-10 @ 18:17:54
Postat av: Roberth Ström

du är ett jävla skämt!

2008-12-10 @ 19:14:17
URL: http://www.surabloggen.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0