Har just lyssnat på en valanalys från 2006


Henrik Oscarsson och Sören Holmberg tillhör Sveriges ledande forskare inom opinionsbildning och väljarbeteende. De presenterade sin senaste bok "Regeringsskifte".

För oss socialdemokrater är det viktigt att veta varför vi förlorade för att vi ska kunna ta spånget in i framtiden på ett bra sätt

Henrik Oscarsson och Sören Holmberg menade att ideologin, regeringsdugligheten och namnet Alliansen var avgörande för att Svenska folket valde en borgerlig regering 2006.


Boken bygger på en serie intervjuundersökningar med röstberättigade svenskar som har genomförts vid alla ordinarie val sedan 1956 och verkar mycket intressant.

Som tur är har Svenska folket bytt åsikt sedan valet. Nu vill de flesta ha en rättvisare, modernare, mer miljömedveten politik som sätter jobben främst på riktigt (inte bara ta åt sig äran i högkonjunktur).

December 2006-januari 2007 sjönk förtroendet för regeringen Reinfeldt som en sten.


Kommentarer
Postat av: Kalle

Skall man inte titta på sina egna ledare innan man sågar andra? Jag undrar bara lite allmänt vad du tycker är bra med Mona Sahlin?

2008-12-09 @ 21:19:20
Postat av: din mamma är liberal

" politik som sätter jobben främst på riktigt (inte bara ta åt sig äran i högkonjunktur)."till skillnad för er som tar åt er äran för jobb som aldrig kom även när ni är i opposition?

2008-12-10 @ 18:36:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0