Karl-Bertil Jonssons julsaga blir snart verklighet....


Kallt lyser julens stjärna på dem som icke hava något hem. Det konstaterar Tage Danielsson i sin klassiska saga Karl-Bertil Jonsson julafton. Vi är många som kryper upp framför TVn för att njuta av julsagan från svunnen tid. Trots att många fortfarande förnekar de ökade klyftorna, är det tyvärr så att det blivit betydligt tuffare för de som inte har något arbete eller inte är friska. Den moderatledda regeringens urholkning av a-kassan och försämringar i sjukförsäkringen har styrt samhället åt fel håll. Klockan har vridits tillbaka mot den tid som skildras så bra av Tage Danielsson då Karl-Bertil Jonsson lyste upp samhällets skuggsida.


Verkligheten börjar tyvärr alltmer överensstämma med dikten. Istället för att stötta människor som behöver hjälp så sorterar den moderatledda regeringen bort dem. Det är inte värdigt en välfärdsstat. Sverige behöver en ny färdriktning. En politik som tar sin utgångspunkt i solidaritet mellan människor. Ett samhälle där stöd ges efter behov och där var och en bidrar efter förmåga. Politiken ska handla om att möta lågkonjunkturen, få igång ekonomin och skapa fler jobb - inte att vidga klyftor och öka orättvisorna.   


Jag önskar alla en god fortsättning på julen (även de som inte har dator...) Och hoppas på att nästa år inte blir det skit året som Littorins äger att det ska bli. Eller att vargavintern inte ska bli så lång som Borg påstår. Och om de svåra tiderna blir långa, hoppas jag att regeringen tar sitt förnuft till fånga och mildrar krisen


Kommentarer
Postat av: Oscar Peterson

Vad har sossarna gjort för de hemlösa, annat än att öka antalet genom att stänga ner mentalsjukhusen?Hur mycket ökade klyftorna under sossarnas 12 år vid makten?

2008-12-26 @ 20:28:13
Postat av: Eva Hedesand Lundqvist

Oscar,

sossarna gjorde i varje fall inte så att socialkostnaderna steg i försörjningsgarantin. Men det gör den här regeringen. Alltmera börda läggs på försörjningsbidraget. I Luleå ökar försörjningsbidragen till framförallt ungdomar drastiskt. De får inte jobb!Det här innebär att alltflera hemlösa får mindre pengar. Det blir mindre pengar till de organisationer som jobbar med att ge hemlösa tillfällig bostad (härbärgen), subventionerad mat osv.Regeringen borde skämmas med den politik som de nu bedriver där de som hamnat utanför arbetsmarknaden får betala skattesänkningar för de som har jobb. De får också betala andra sänkningar för de rikaste.Det behövs en ny regering!

2008-12-29 @ 11:43:04
URL: http://www.s-info.se/eva

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0