Maud Olofsson skryter om hur fantastisk förutseende regeringen varit


Just nu pågår aktuell debatt om fordonsindustrin, det är förvånande hur Maud Olofsson är så nöjd med det aktuella läget.

Hon berättade att regeringen varit förberedd på svårare tider, att budgeten som lades i september var tillräckligt, ända tills de lade en krispropposition då var den tillräcklig ända tills de tvingades lägga ytterligare en krisproposition denna gång för fordonsindustrin. Tyvärr har det visat sig att den propositionen var en sufflé som luften gick ur efter det att det visat sig att regeringen "skröt" med andra pengar. Visst är det bra med 3 miljarder till ett forskningsbolag men resten visade sig vara andras pengar. Till exempel är de 20 miljarderna som  regeringen ger kreditgarantier för lån i EIB. Men den Europeiska investeringsbanken är inte alls säker på att Svensk fordonsindustri ska ha hälften av de 40 miljarder som finns avsatt till hela EU, särkilt inte med tanke på att all fordonsindustri går på knäna.

Och varför tar de bort miljöbilspremien precis när de behövs som mest? Det behövs skrotningspremie och utbildningssatsningar, det behövs ekonomisk trygghet.


Kommentarer
Postat av: Håkan

Hej Monica. Vill bara upplysa dig om du har ett tydligt sakfel. När du skriver om de "20 miljarderna som Regeringen tänkt låna av den Europeiska investeringsbanken" är det inte riktigt. Sant är att regeringen ger kreditgarantier på 20 miljarder för lån i EIB. Läs gärna mer på regeringens hemsida: http://www.regeringen.se/sb/d/11033/a/117480

2008-12-18 @ 13:40:42
Postat av: john

Varför behövs miljöbilspremien som mest nu när Volvo och Saab erkänt dåliga på den fronten redan går på knäna?

2008-12-19 @ 14:27:41
Postat av: Carina

Det är en myt att volvo och SAAB inte har miljöbilar. De har en mycket stor andel miljöbilar i sin bilpark. Trist att vi har en näringsminister som spär på myten om att de gör dåliga bilar


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0