Mona listigare än rörelsen

Monas listiga plan om hur vi skulle vinna valet och få en rättvisare politik för Sverige var smart.

Att samarbeta med miljöpartiet få en tydlig modern miljöprofil och samtidigt ha ett stark fritt vänsterparti som ställer tydliga krav på oss var en utmärkt idé. Tyvärr reagerade många av oss både inom s och v med en ryggmärgsreflektion. En reflektion som gick ut på att eftersom vi aldrig samarbetet med någon förut i regeringsställning ska vi inte göra det nu heller och om vi absolut måste så ska vi ta det parti som ligger oss närmast ideologiskt.

Av det skälet blev det två månaders strul, två månader som borgarna vann på men nu får det vara slut på schabblet.

Vi socialdemokrater är starka och uthålliga nu gäller det att lyfta blicken framåt.

Nu gäller det att visa på styrka, regeringsduglighet och trovärdighet.

För landet skull måste vi klara det. För alla utsatta långtidsjuksrivna som snart blir utskriva, för alla varslade som snart blir uppsagda, för alla äldre som känner oro för sin ekonomiska trygghet, för alla arbetslösa ungdomar och för miljön skull måste vi klara av ét.

Att förnya partiet genom att finnas där folk finns, lyssna mer och involvera fler. Nu står jobben högst på vår dagordning. Vi har skärpt jobbpolitiken och utbildningspolitiken. Omprövningen kommer att fortsätta till ett framtidsinriktad vassare socialdemokratisk politik.

Grunden för regeringssamarbetet måste vara en ansvarsfull ekonomisk politik - allt annat har för mig varit uteslutet. Det är nu utgångspunkten för alla partier i det rödgröna samarbetet.


Nu siktar vi på att byta ut den moderatstyrda regeringspolitiken. Det är inte slumpen, och inte finanskrisen, som tagit bort 70 procent av all utbildning för nya jobb eller trängt ut en halv miljon människor ur arbetslöshetsförsäkringen. Det är medveten moderat politik.


Idag är det uppenbart: ökade orättvisor löser inte Sveriges problem. Det behövs en ny färdriktning och kraftfulla lösningar som sätter jobben före stora skattesänkningar till dem som redan har det bäst. Det kräver investeringar i utbildning, forskning och miljöteknik, i bostadsbyggande och företagande.

Kort sagt det krävs en socialdemokratiskt styrd regering


Kommentarer
Postat av: Lena

Du skriver >En reflektion som gick ut på att eftersom vi aldrig samarbetet med någon förut i regeringsställning ska vi inte göra det nu heller<Vems reflektion? Den låter som den härrör från en lågstadieelev.

Min bild är att S och Mp haft långvarigt gott samarbete på riksplanet. Detsamma kan man dock inte säga om S och V.

2008-12-08 @ 18:04:44
Postat av: Robert

Kan eran politik bli vass när ni inte ens kan komma överens mellan partierna utan att det går via media på ett mycket pinsamt sätt?

2008-12-09 @ 21:24:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0