Ska vargavintern bli så där lång som Borg säger


Ska det bli ett djävla skitår 2009 som Littorin påstår. Det är inga munter gökar direkt vi har i regeringen. Inte så konstigt eftersom 2008 kommer gå till historien som ett förlorat år. Året då ekonomin tvärnitade, då varslen exploderade och arbetslösheten åter började stiga efter flera år av högkonjunktur. 2008 blev också året då den borgerliga politiken började slå igenom.  Finansminister Anders Borg har sagt att det tar två år innan han kan ta åt sig äran av effekterna av moderaternas politik. Trots att det nu är katastrofläge är han popis ändå. Det är inte regeringens fel att det är lågkonjunktur. Men regeringen har slarvat bort de goda åren med gigantiska skattesänkningar till de som redan har det gott ställt. För de med normala inkomster har skattesänkningarna ätits upp av höjda priser, avgifter och boendekostnader.   Regeringen har monterat ned det ekonomiska skyddsnätet för arbetslösa och sjuka, de har försämrat möjligheter till vuxenutbildning och ökat klyftor. Den moderatstyrda regeringens politik gav Sverige sämre möjligheter att möta den internationella lågkonjunkturen och finanskrisen.

I juni 2008 beslöt den borgerliga majoriteten i Riksdagen att kraftigt försämra för dem som inte kan arbeta på grund av sjukdom. Dessutom applåderade de borgerliga riksdagsledamöterna när de vann den omröstningen.

Regeringens nedmontering av utbildningar för arbetslösa slår mot ungdomar på mindre orter där arbetsmarknaden är tuffare och behoven av insatser större. Under den borgerliga regeringen har insatserna för att underlätta för långtidsarbetslösa ungdomar att få jobb i stort sett upphört.

Regeringens försämringar inom arbetsmarknadspolitiken innebär också att fler människor tvingas söka socialbidrag. Med den borgerliga regeringens politik ökar socialbidragen. Det innebär ökade socialbidragskostnader och försämrad ekonomi för kommunerna. Att den borgerliga regeringen frusit statsbidragen och vägrar ge besked för 2010 försvårar för kommunerna ytterligare.

Kort sagt 2008 blev ett förlorat år. Nu gäller det att se framåt så att 2009 blir ett bättre år och inte det där djävla skitåret som muntergöken Littorin förutspår


Kommentarer
Postat av: Gryningsräd

Ursäkta Monica, men nu blir du nästan pinsam. Att anklaga regeringen för att inte vara några muntergökar framställer er med era högljudda klagomål som rena domedagsprofeterna. De - i det stora hela - skattesänkningarna som regeringen har företagit sig (från 1:a till 2:a plats i världsskatteligan) har av er framställts som nedmontering av välfärd, sparkande på de som ligger osv, osv, osv...Att Anders Borg är poppis är ju endast ett betyg på att människor förstår varför ekonomin ser ut som den gör och att vi har en finansminster (och en regering) som har läget under kontroll. Tur att dom inte lyssnade på er - då hade väl halva befolkningen begått självmord, så "kallt och hårt" Sverige har blivit."För de med normala inkomster har skattesänkningarna ätits upp av höjda priser, avgifter och boendekostnader"

Matpriser - globalt fenomen, räntorna - nedåt (!), bensinkonstnaden - globalt fenomen (men nu på väg ned), skatten på bensin har inte höjts, endast indexreglerats (vilket ni hade gjort precis likadant, (mp) hade väl dock höjt "på riktigt"). Du blir bara för tröttsam ibland..."Under den borgerliga regeringen har insatserna för att underlätta för långtidsarbetslösa ungdomar att få jobb i stort sett upphört."

Skulle väl säga att sänka arbetsgivaravgifter för unga under 26 är ett bra sätt? Som ni förresten tänker höja om ni nu kommer till makten? Tydligen är CV-skrivarkursen på AMS bättre än riktiga jobb."Med den borgerliga regeringens politik ökar socialbidragen"

Visst, upprepar man det tillräckligt många gånger blir det sant. Det som du säger här är dock en lögn. Socialbidragen har minskat i kostnad för de människor som du pratar om (arbetslösa). Ökningen som du säger finns i den invandrade befolkningen. Och dom får ju inga jobb tack vare höga ingångslöner, hög skatt på både anställning (för företaget) och lönen (inkomstskatt). Men trögheten på arbetsmarkanden är väl en trygghet - inte sant?

2009-01-05 @ 06:02:55
URL: http://www.gryningsrad.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0