STOPPA DET FÖRBANNADE KRIGET, hjälp de nödlidande på Gazaremsan


Nu är många inte bara förtvivlade och upprörda utan även förbannade över det brutala israeliska övervåldet mot Gaza men också mot raketbeskjutningar mot södra Israel och det övergripande fakto att ockupationen av Palestina fortsätter trots att vi nu passerat 41 år av ofrihet för palestinierna.

Våldsspiralen måste få ett slut.

Nu när vi just är i färd med att önska varann Gott Nytt År och fred på jorden, just i det ögonblicket dör oskyldiga


Israeler attackerar Gaza och efterlämnar hundratals döda och tusentals skadade, och humanitära öden. I Gaza där människor redan tidigare levde i stor fattigdom och där en stor del av befolkningen är barn innebär beskjutningarna dramatiskt försämrad situation stor risk för liv och hälsa


Gazasisolering där människor lever utan möjligheter till ett normalt liv har försatt människor i fördjupad fattigdom och desperation. Den nu uppkomna situationen där el- och vattenförsörjning, mat och mediciner bara kommer in i området i liten omfattning är oacceptabel.  


Det krävs ett omedelbart eldupphör från båda sidor, Israel ska omedelbart upphöra med sina attacker och Hamas borde omedelbart sluta med raketbeskjutningen av södra Israel.
Israel som den starkare parten måste ta initiativ till att fredssamtalen återupptas. Våld kommer att leda till mer våld och denna destruktiva spiral måste brytas.

Vi alla har ett ansvar för att öka engagemanget för att få slut på våld, terror, fattigdom och att ockupation av mark slutar.


Tyvärr måste jag sluta detta år i vredesmod. Upprörd över att vi alla gör för lite och för att Israeler och Hamas inte omedelbart slutar mörda varann


Jag önskar att  2009 blir ett fredligare mer rättvisst år än det här djävla skitåret (om man nu ska citera en slutkörd arbetsmarknadsminister i samma blogg, trots att han inte har med kriget mellan Palestina och Israel och göra. Fast på sätt och vis har han ju det eftersom vi alla bär ett ansvar över att engagera oss mer för freden)  


Kommentarer
Postat av: Nicklas Eriksson

Bra inlägg. Då kan ju ni sossar bli lite kaxigare nästa (?) gång ni sitter i regeringsställning och sparka apartheidstaten Israels ambassadör ut ur landet med blixtens hastighet.Ni var kaxiga som sjutton mot Sydafrika när det begav sig, undrar varför ni inte vågar säga sanningen om mördarlandet med den fascistiska övermänniskoideologin sionismen som ledstjärna?

2008-12-31 @ 18:17:57
URL: http://arbetarperspektiv.blogg.se/
Postat av: Sune

Det är inte bara Israel som har en stängd gräns mot Gaza. Även Egypten har gräns mot Gaza. Varför öppnar inte de den och forslar in mat och medicin?

2009-01-03 @ 19:58:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0