Anders Borg ger sossarna kredit för sitt arbete med ekonomin

De borgerliga riksdagsledamöterna börjar bli desperata i sin jakt på väljarnas sympati. Många av dem beskriver borgerliga regeringens heroiska insatser som på drygt ett år har fått folk i arbete och gjort dem rika, tack vare jobbavdraget. Men till och med Anders Borg ger sossarna kredit för sitt arbete med ekonomin för landet.

En mycket stark internationell högkonjunktur och sunda svenska statsfinanser har gjort att fler människor har fått ett jobb att gå till. Det är vi socialdemokrater väldigt glada över. Arbete är grunden för självbestämmande och innebär frihet för den enskilde. Den borgerliga regeringen kan inte ta åt sig äran av vare sig den internationella högkonjunkturen eller den starka ekonomi som byggdes upp under den socialdemokratiska regeringsperioden.

När det gäller påståendena om bidrag så ha Socialstyrelsen publicerat en rapport om socialbidragen. Den visade att antalet socialbidragstagare i det närmaste har halverats under de senaste tio åren. Det var också målet för s-regeringen, när den tog över efter den förra borgerliga regeringens havererade ekonomiska politik med rekordarbetslöshet.

Dessutom blev det ingen tusenlapp i skattesäkning för vanligt folk
De har inte svårt att räkna ut att en hundralapp blir mer i procent för en låginkomsttagare än för en miljonär. Faktum kvarstår att de förmögna fått skattesänkningar på tiotusentals kronor medan låginkomsttagarna fått nöja sig med några hundralappar.

För låginkomsttagaren har också skattesänkningen mer än väl ätits upp av kraftigt höjd avgift till a-kassan, skatt på bilförsäkringen, högre räntor och stigande matpriser. När inflationen har tagit fart är det minus i kassan för många familjer idag.

Pensionärer, sjuka och arbetslösa betalar dessutom högre skatt på sin inkomst är löntagarna, då de inte har fått någon skattelättnad. I stället har de fått sänkta ersättningsnivåer och får på så sätt betala de gigantiska skattesänkningar som regeringen har delat ut till den rikaste tiondelen i landet. Detta är djupt orättvist.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0