Anders Borg och bidragen i TVs Agenda


Det är lite trist med en finansminister som tror att försäkringar är bidrag.

Att Anders Borg är så okunnig över att sjuka människor ska ha rätt till en skälig försäkring när de inte kan arbeta, borde han inte blotta för väljarna. Det ökar på klyftan mellan mannen som hellre sitter inlåst på finansdepartementen och gömmer sig bakom siffror än att gå ut att möta människor. Det är trist för jag tror inte att han vill ha den imagen, han vill verka engagerad i sin nästa, i sin omgivning i sina väljare. Nu blir bilden en annan. Bilden av en person som föraktfullt kallar försäkringar för bidrag och som insinuerar att om de sjuka får lägre ersättningar så blir de med automatik friska.

Men att vara fattig gör inte ens Anders Borgs släktingar friska


Kommentarer
Postat av: Eva Hillén Ahlström

Ja, det är bedrövligt när både statsråd, Borg är i gott sällskap med sina kolleger, och politiska journalister, inte skiljer på försäkringar och bidrag. Det värsta är att allianspolitikerna medvetet använder det som maktmedel för att förtrycka och kränka sjuka och arbetslösa.

2008-02-10 @ 23:03:32
Postat av: Havsglimten

Monica, jag tycker det är trist att ni tycker att vi väljare är så dumma att vi inte förstår att den politiken ni förde ökade klyfterna och att Alliansen bara fortsätter den politiken som ni påbörjade. Man bör erkänna sina fel och visa på att man kan bättra sig med handling och inte med bara ord.

Postat av: Kerstin Zander

Visst är det trist med en finansminister´som tror att försäkringen är ett bidrag. Min fråga är då vad kallas vårnadsbidraget är det en försäkring eller ett bidrag, hushållsnäratjänster vad kallas detta?
Men det är säkert något annat!

2008-02-11 @ 15:50:48
URL: http://www.s-info.se/zander
Postat av: Jonas N

En bidragskonstruktion blir inte en försäkring bara för politkerna kallar den en försäkrning.

Om inte premierna täcker utbetalningen, utan dessa måste skjutas till av skattebetalarna (oavsett om de är anslutna eller inte) är den delen en ren bidragskonstruktion.

Sen kanske ni behöver påminnas om vilket sjujäkla liv det blev när man faktiskt ville göra a-kassan en aning mera försäkrningsmässig, dvs minska bidragsandelen.

Det troliga är att vänsterpolitiker måste dölja vad deras politik faktiskt innebär, vad saker faktiskt är, och därför ständigt måste hitta på nya, missvisande och helt felaktiga benämning, eftersom de inte vill skylta öppet med vad det verkligen handlar om. Men visst, där finns nog omfattande okunskap och eget önsketänknde bland dem som kallar hög beskattning för 'solidaritet', politikerstyre för 'rättvisa' och just transfererings- och bidragssystem för 'försäkringar'

2008-02-14 @ 11:35:28
URL: http://recalimreality.blogspot.com
Postat av: Anonym

Hej Jonas
Det skjuts inte till en enda skattekrona till våra trygghetsförsäkringar. De betalas av våra arbetsgivare, av ett "avstått" löneutrymme. De är dessutom kraftigt överfinansierade, alltså går med vinst för staten. Det fanns således ingen som helst anledning att höja den kompletterande del som vi själva betalar in till a-kassan.

Vänliga hälsningar
Eva

2008-02-15 @ 23:24:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0