Hjärna och Hjärta på alla Hjärtansdag = Rättvisemärkt


Passa då på att förena nytta med nöje den 14 februari genom att köpa rosor till dig själv eller till någon du håller av.

Intresset för rättvisemärkta varor ökar och vi kan som konsumenter fråga efter rättvisemärkta produkter så som bananer, frukt, grönsaker, glass, kläder, vin, fotbollar m.m. Nu har vi chansen att visa vår konsumentmakt genom att även fråga efter rättvisemärkta rosor. Rättvisemärkningen innebär bland annat att producenterna i tredje världen har fått skäligt betalt för sitt arbete och att det ställs krav när det gäller arbetsmiljö

Eller varför inte rättvisemärkt choklad att njuta av tillsammans med någon. Att ge bort en bukett rättvisemärkta rosor och choklad är att ge både med hjärta och hjärna.

Rättvisemärkt är en etisk och social märkning som fokuserar på mänskliga rättigheter. Producenter i tredje världen ska till exempel uppfylla krav på arbetsmiljö och sociala villkor. Det får inte förekomma barnarbete, odlarna får en extra premie som de kan använda för gemensamma syften som skolor, hälsokliniker eller förbättring av produktionen. Producenterna måste arbeta aktivt med miljöfrågor.


Om du ska ge bort något idag, ge något Rättvisemärkt


dn


Kommentarer
Postat av: Havsglimten

Rättvisa vill vi ha....det var mycket,mycket längesedan folk fick smaka lite av den.

Postat av: matilda

Instämmer! :)

2008-02-15 @ 11:27:50
URL: http://mystiskt.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0