Man ska inte behöva vara rik, frisk och stark för att orka vara


Det är behoven som ska styra tillgången till vård, inte plånbokens tjocklek eller kontakter.

Regeringen Reinfeldts sjukvårdspolitik är orättvis.


Därför kan vi socialdemokrater lova politisk strid om sjukvården - det blir en av 2008 års viktigaste politiska frågor


Vi socialdemokrater tänker visa att en mer framtidsinriktad och rättvis sjukvårdspolitik är möjlig. Vi är kritiska till en politik som stirrar sig blind på enbart driftsformen.

Vi anser att vår viktigaste uppgift som politiker är att säkerställa en hög kvalitet i sjukvården.

Patienten har inte möjlighet att själv veta vilka behandlingsmetoder som är de bästa eller hur infektioner och biverkningar bäst kan undvikas.

Det är politikens uppgift att se till att medborgarna inte bara har lika tillgång till vård utifrån sina behov utan även att denna vård överallt håller god kvalitet.


Därför tar vi socialdemokrater nu fram ett nytt sjukvårdspolitiskt program där vi utgår från det grundläggande. Vården ska vara till alla oavsett kön, etnicitet eller plånbokens storlekdn


Kommentarer
Postat av: Joakim

Nej det ska inte spela någon roll. Men det som är det mest komiska i det hela är att sossarna inte gjort ett skit för vården men dom är förbannat bra på att skrika och klaga på andra. Förbannat dålig kvallite. Vad är fel med privatvård om man ser till att ha sjukvårdpennig som täcker detta? Nej låt oss ha kvar en totalt ineffektiv vård och låt oss sätta på skyddslappar och låtsas allt är sååå bra såååå.

2008-02-13 @ 14:10:35
Postat av: Havsglimten

Ni som är intresserade av hur era beslut drabbar dom svagaste i samhället följ den här länken.


http://blogg.passagen.se/anna3333

Postat av: Mårten

Läste du debattartikeln? Om du gjorde det... Förstod du vad den handlade om? Kan hända att svenska folket är missnöjda med alliansregeringen men det är ju för att de inte vet vad sossarnas politik kommer att leda till i realiteten. Det ska bli intressant att se hur valrörelsen blir 2010. Hittills har ju S opinionssiffror gått upp ju mindre Mona pratar men den taktiken funkar ju inte i en valrörelse. Sen har ni ju kommunisterna som gör uppror och inte vill samarbeta. Ja

2008-02-13 @ 16:47:46
Postat av: Malin

Vilket skämt. Man kan inte först sitta vid makten år ut och år in och vansköta vården, sen komma och peka finger åt andra och påstå att man själv är bra på att ansvara för vården.

2008-02-13 @ 16:50:55
Postat av: solweig svanholm

Hej

En fiktiv serie på TV om att kvinnor får sämre hjärtsjukvård är inget annat än fiktiv!!
Svensk hjärtsjukvård är bland de bästa som finns i världen!

2008-02-13 @ 17:19:42
Postat av: Marcus

"Antalet specialistutbildade sjuksköterskor har minskat med 5 576 under en tioårsperiod. Inom akutsjukvården är behovet skriande, patienternas säkerhet kan inte garanteras, skriver Vårdförbundets ordförande Anna-Karin Eklund och Ylva Johansson, riksdagsledamot (s)..."

Och vem är det som haft makten under de åren? Dessutom är det flera tusentals äldreboendeplatser som försvunnit de senaste åren.

Ni sossar har bevisat gång på gång att ni är ett skämt inom områdena omsorg och sjukvård, men ändå tror ni att ni sitter på lösningarna. Det enda ni lyckas producera är ineffektivitet och vårdköer.

Postat av: A.Jonsson

Green föredrar förstås den socialistiska modellen med korruption, fiffel och nepotism som praktiseras av illröda landstinget i Dalarna.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_870203.svd

Har man bara rätt kontakter i den enpartistyrda vårdransoneringsapparaten så är det inga problem. Precis så fungerade sjukvården i Sovjet också. Tillhör man partiet så går allt.

Socialister borde skämmas!

2008-02-14 @ 16:26:33
Postat av: David

"Patienten har inte möjlighet att själv veta vilka behandlingsmetoder som är de bästa"

Nej, men politiker har förstås den möjligheten? Att sjukvården skulle kunna drivas bäst av personer med medicinsk utbildning har du inte tänkt på, va?

2008-02-14 @ 18:13:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0