Mona bjuder in till debatt och engagemang


Att engagera sig, debattera och bry sig var Mona Sahlins uppmaning till de fackliga kompisarna. Dessutom menade hon på att rättvisa och solidaritet sitter djupt hos Svenskarna. Det är en av anledningarna till att opinionsmätningarna visar att Svenskarna att de vänt borgarna ryggen. Hon menade också att det är en my att sossarna inte har någon politik. Hon tog exemplet med utförsäljningen av statliga bolag. Varför ska det betecknas som att "ha en politik" om man som borgarna vill sälja och att det ska betecknas som att inte ha en politik om man är emot utförsäljningen som sossarna är.

Sedan kom hon in på hur viktigt det är att facket och sossarna samarbetar för att slå vakt om tryggheten och att alla ska ha chansen. Visst har det tillkommit många nya jobb den senaste tiden men det är den internationella högkonjunkturen förtjänst inte de borgerliga partierna.

Hon berörde också vikten av att ta debatten mot de partier som är främlingsfientliga. Eftersom de försöker köra in en kil mellan de äldre och de nyanlända. Vi bör komma ihåg att främlingsfientliga partier också är emot kvinnor och mot fackligt aktiva.

Sedan följde en lång debatt om den solidariska skattefinansierade sjukvård och äldrevård.

Om att privatiseringen i sjukvården nu blir verklighet och som leder till ett tudelat samhälle.m.m.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0