Opinionsmätningar brukar visa vad folk tycker - just nu gillar folk inte de borgerliga partierna men det kan ändra sig


Det politiska minnet är kort. Så även om vi socialdemokrater just nu har ett mycket stort försprång i opinionsmätningar så kan det snabbt förändras. Anders Borg börjar försiktigt prata om reformer för si sådär 30 miljarder. Vad det blir av det återstår väl att se, men en grupp är nog de äldre. Fler och fler borgerliga företrädare säger att de snart ska sockra budet till pensionärerna. Pensionärerna är med rätta arga på att de betalar mer skatt på sin uppskjutna lön än de som jobbar.

Jag tycker att de borde börja inse att det inte är rätt politik att öka klyftorna, dvs. göra de fattiga fattigare och de rika rikare. Det heter visserligen att det måste vara större skillnad eller som det heter på Borgspråk "måste finnas incitament". Men den politiken uppskattas inte i Sverige.

dn


Kommentarer
Postat av: Stefan Lejonbalk

Jag tror att den här utvecklingen kommer att fortsätta om vi inte blir tydligare med vad vi står för och vad vi kan presentera. Det behövs större visioner, jag tror inte att det räcker med småjusteringar hit och dit. Vi behöver hitta rätt in i hjärtat på folk.

2008-02-10 @ 14:43:00
URL: http://lejonbalk.blogspot.com
Postat av: Havsglimten

Det har redan ändrat sig.....partierna för samma liberala politik så det gör nästan detsamma idag.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0