Ordkrig eller presidentvalscirkus i USA?

Clinton har förlorat mot Obama i de elva senaste primärvalen och är i desperat ändå har hon stor chans att bli demokraternas presidentkandidat.
Barack Obama utnyttjar nu tillfället för att öka pressen på sin rival.

? Jag är utmanaren, hon är proffset, Barack Obama till CNN.
Dessutom påstår han att ?Om Clintons förslag blir verklighet kommer alla människor tvingas till att teckna en sjukvårdsförsäkring, oavsett om man har råd eller inte?.
Det inte är sant, säger Clinton. Och menar att det enda riktigt rättvisa är att alla har sjukförsäkring.
Nästa vecka möts de två demokratiska kandidaterna i en debatt i Cleveland, Ohio. En debatt som båda ser fram mot. Undrar om de kommer att kasta smuts då också eller om de ska berätta att de är hedrade över att få vara med i spelet.
Obama, som har elva raka vinster i bagaget sedan Supertisdagen, leder över Clinton med 140 delegater enligt siffror från CNN, har naturligtvis också goda chanser att bli demokraternas presidentkandidat.
Men sedan återstår att se om amerikanen i gemen föredrar en svart man framför den gamle farbrodern McCain, eller en kvinna framför samma gamla vita farbror.
En cirkus eller ett gigantiskt demokratiprojekt? NJA kanske någonstans mitt i mellan. Vi Svenskar ör ju ovana vid att man inom partier öppet kritiserar varann och till och med smutskastar varann, innan man enas om lämplig kandidat.

Jag är glad så länge vi slipper det.

Obama och clinton i DN

ordkriget i svd


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0