Vem älskar socialarbetaren?

En av mina bästa vänner är en lågavlönad socialarbetare som tvingas till tuffa beslut, hot och ilande känslan att inte räcka till, till de mest utsatta. Pendeln slår mellan att barn omhändertas för lätt till att barn får bo kvar allt för länge hemma hos föräldrar som av olika skäl inte klarar av sin föräldraroll och som till och med skadar sitt eget barn. Vad de ökade klyftorna med den borgerliga regeringens politik kommer att innebära för de mset utsatta vet vi inte ännu, men vi har all anledning att vara oroliga. Men den politik som vi presenterar för väljarna 2010 kan inte vara en samling nej till alliansregeringen, eller ett hopkok av reformer som inte blev av under förra mandatperioden. På negationer och anakronism vinner vi socialdemokrater inte människors förtroende. Förtroendet skapas av egna meriter utifrån en verklighetsförankring som berättar om människors behov och vilja till förändring. Ta exemplet med privatisering av vårdinstanser. På goda grunder har vi varit kritiska därför att vi ser att det som sägs vara valfrihet egentligen handlar om företags intresse att göra vinster på skattepengar och människors vårdbehov. Samtidigt kan vi se att alternativa lösningar ger den ensamstående mamman en bra skolgång för sina barn, stöd till utsatta människor där socialtjänsten inte nått fram och någons dotter eller son fick den vård som behövdes för att komma ur ett heroinmissbruk. Därför måste vi vara beredda på både ansvar och förnyelse men vara starkt förankrade i det socialdemokratiska folkhemmet. Spännande och viktiga utmaningar för att klara av en modern socialtjänst så att människor känner både tilltro och trygghet i förändring
Eva Nordmark i DN
Maria Larsson i DN

Kommentarer
Postat av: Maj-Lis Nilsson

Hej. Kan bara skriva under på vad du skriver. Har arbetat i 20 år i socialtjänsten. Oron är stor över våra fattiga barn. Forskningen visar ju att barnen till våra socialbidragstagare får sämre liv, utbildning,hälsa än barn till fattiga icke socialbidragstagare. Nu blir fler beroende av socialbidrag när välfärdssystemen dras åt.
Det blir fler barn med dålig prognos. Vi måste återställa den generella välfärden så fort vi blir av med den nuvarande regeringen. För barnens skull!

2008-02-21 @ 17:06:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0