Ingen bra vecka för Reinfeldt, (och när var det senast?)


PÅ partiledardebatten i onsdags spårande Reinfeldt in på Hillary Clinton. Mig veterligt har ganska många moderater tidigare varit anhängare av republikaner, men nu lät han mer pro Clinton. Vet inte riktigt varför han ägnade sitt inledningsanförande om amerikanska presidentvalet istället för att prata om Sverige. Kanske ville ha fly undan debatten, eller också hade han inget att säga. Han har rätt i att det som sker i USA påverkas oss i allra högsta grad, och visst är det intressant. Men det är konstigt att han sedan drar slutsatsen att svensk ekonomi står sig starkt oavsett skakig ekonomi utomlands. På Mona Sahlin direkta fråga modifierade han sig visserligen något. Men ändå, han verkar ta det ganska lättvinigt.

Nästa dag utnämnde Gunilla Carlsson sin gamla MUF-kompis som chef för Folke Bernadotte institutet. Detta trots att den borgerliga regeringen skulle utlysa alla tjänster i förväg. Jag frågade Jan Björklund i Riksdagens frågestund  om det inträffade, men han tyckte inte att det var något problem.

Idag kan vi ta del av katastrofsiffror för de borgerliga partierna i de senaste opinionsmätningarna och fortsatta framgångar för oppositionen.

Ingen bra vecka för Reinfeldt, den här veckan heller alltså


Mer om :

Socialdemokraterna Moderaterna Utnämningspolitik Henrik landerholm

  

dnblogg

presidentval


Kommentarer
Postat av: Jashar Berisha

?På oppositionssidan har socialdemokraterna länge befunnit sig i ständig tillväxt. Partiet, som bara fick 35 procent i valet, stöddes förra månaden av 44,1 procent. Men i januari stannar ökningen upp och s hamnar på 43,1 procent. Att försprånget gentemot borgerligheten ökar beror istället på vänstern och, framför allt, miljöpartiet.
Ingen förändring i januarimätningen är statistiskt säkerställd, men miljöpartiets långsiktiga trend är tydlig. Partiet ligger nu två procentenheter över sitt valresultat. Miljöpartiet är framför allt de ungas val, i åldersgruppen 24-29 år stöder 11,6 procent på mp?. GP

Mycket glädjande siffror. Det som är viktigt för oss Socialdemokrater är att vi fortsätter profilera oss. Reinfeldts retorik blir bättre och bättre tycker jag medan politiken kommer att sänka honom.

Han spelar för galleriet och vill framstå som den snälle pojken som tänker på alla. Ställer sig gärna i mitten och pratar om Clinton, Blair och vi ska inte vara förvånat om han en dag kommer att nämna Ingvar Carlsson som förebild  Men tack och lov verkar detta inte gå hem och många är nu besvikna på han och det politik han för.

Är vi inte snabba och vaksamma att bevaka och avslöja denne för mig kameleontliknande politiker så är risken att hans retorik går hem till den gemene Svenson, vilket vore förfärligt.

Vi ska göra precis som du gjorde i frågestunden med Björklund, avslöja, avslöja och åter avslöja.

Lycka till!

MVH
Jashar Berisha
www.berisha.blogg.se

2008-01-20 @ 12:27:33
URL: http://www.s-info.se/berisha
Postat av: Johan

Du är imbecill.

2008-01-21 @ 08:28:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0