Lika igen mellan Clinton och Obama


Efter lördagens stjärnvinst i South Carolina är det, precis som alla andra säger, oerhört jämt mellan Clinton och Obama

Före primärvalen i South Carolina ledde Hillary Clinton mätningarna i alla delstaterna som röstar på supertisdagen, utom i Obamas hemstat Illinois, vidare har hon den demokratiska partiapparaten i de olika staterna på sin sida.

Barak obama har och sin sida stöd från många olika håll så inför den så kallade super tisdagen den 4 februari då halva USA kan rösta är det dramatik utan dess like. Borta tycks John Edwards tyvärr vara, han var ändå den som slogs för fackliga rättigheter och jämlika uppväxtvillkor. Vem av Clinton eller Obama som får "vänsterns" (svårt att prata om vänster när högerpartier går till val, men ändå) röst när Edwards kastar in handduken är svårt att sia om. Båda säger sig nu vara för en allmän sjukförsäkring. Det är inte så jätte mycket som skiljer dem åt. Mer än förnyelse för Obama och erfarenhet för Clinton. Detta blir spännande


Kommentarer
Postat av: Havsglimten

Hoppas bara det inte blir en Clinton....hon är inte riktigt trovärdig. Jag hade hoppas på Edwards men det ser dåligt ut,då får vi hoppas på att det blir Obama.

Postat av: Anita

Som kvinna har Hillary Clinton haft betydligt mer motstånd än andra presidentkandidater - detta trots att hon har varit med hur länge som helst, ända sedan 70-talet som student. Hon har jobbat med de mest avancerade frågorna, som t ex sjukvårdsförsäkringarna då hon utmanade försäkringsbolagen - de har inte förlåtit henne än och kommer att göra allt för att knäcka henne. När det gäller det politiska programmet tror jag inte att det är någon avgörande skillnad mellan henne och Obama, men när det gäller förmåga att klara det tror jag mer på Clinton. Det gör att jag hoppas att hon klarar det hela vägen till Vita Huset.

2008-01-27 @ 19:34:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0