Nej jag tillhör inte den halva av svenska folket som vill bygga ut kärnkraft


Anledningen är att vi inte har någon säker slutförvaringsplats för avfallet, att det är omodernt och farligt.

Kärnkraften ska fasas ut i den takt kärnkraftselen ersätts med el från förnybara källor samt energieffektivisering. Sverige är tyvärr ett av världens mest kärnkraftberoende länder och det kommer att ta tid att ändra det.

Många är för lata för att vilja göra dessa förändringar. Många tror att det är en bekväm smitväg att bygga ut kärnkraften och fortsätta som vanligt.  Under tiden som kärnkraften finns kvar ska den användas på ett säkert och effektivt sätt. Det är omöjligt att bygga ett långsiktigt hållbart samhälle på ändliga energikällor som olja, kol och kärnkraft. Därför ska vi enligt min uppfattning INTE bygga ut kärnkraften.
Vi socialdemokrater har föreslagit ett åtgärdsprogram i vår energi- och klimatmotion. Bland annat måste samägandet och samregleringen av kärn- och vattenkraftsproduktion, mellan framförallt de tre största elproducenterna, begränsas. Elbörsen ska effektiviseras genom en uppdelning i två marknader. Tillsyn och övervakning av elmarknaden ska stärkas genom en bättre samverkan mellan EMI, Konkurrensverket och Finansinspektionen. Samarbetet på nordisk nivå mellan elmarknadens övervakningsmyndigheter ska fördjupas. En elmobudsman ska inrättas för att kunna företräda kunderna med råd och vid tvister behövs. Elbolagens möjligheter att teckna dyra tillsvidareavtal ska begränsas. Fakturorna ska förenklas och elkunderna ges ett ökat inflytande över sin egen konsumtion och elkostnader. M.M

Satsa modernt satsa på hållbara förnyelsebara energikällor och lär oss alla att spara och hushålla.


forsmarkvarannan svensk


vill ha kärnkraft i svd


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0