Rika blir rikare och fattiga fattigare 400 000 kan inte betala sina räkningar

Det är på tok för många som tror att de inte klarar att betala sina räkningar de närmaste två månaderna.

Och närmare 600 000 har vid flera tillfällen inte kunnat betala alla sina räkningar på förfallodagen DN

Uppgifterna om svenskarnas skuldproblem kommer från en larmrapport som kronofogden sammanställt.

Rikskronofogden Eva Lidström Adler säger att resultatet är skrämmande och vill se ett samlat grepp på nationell nivå.

Regeringen bårde skapa en kraftfull  strategi så att vi kan komma till rätta med problemet.  Men de förstår inte att det är et problem att klyftorna ökar.

Nu säger vän av ordning att även under sossarnas tid vid makten ökade klyftorna. Ja det stämmer men vi använde politiken som ett redskap för att överbrygga skillnader och hålla ihop samhället. Menas den borgerliga regeringen gör tvärt om, de använder politiken till att sänka skatterna för de rika och slår undan benen på de som har det sämst. De tror nämligen på att om arbetslösa blir fattiga så hittar de ett jobb och om de sjuka får det sämre så blir de friska. Det är deras ideologi, att det ska vara större skillnader. Det är tragiskt. Som tur är ställer inte Svenska folket upp på det utan tänker rösta bort dem nästa val. Men det är långt till valet, allt för långt.....


Kommentarer
Postat av: Mikael

Att människor inte kan hålla i pengar eller ha någon kontroll över sin ekonomi har inget med regeringen att göra - varde sig röda eller blå.

Om folk kunde ta mer ansvar hade problemet inte varit så stort och hade det offentliga inte tingat 53% av vad en normalinkomsttagare tjänar - ja, då blir det svårt att få pengarna att räcka till. Nä, låt folk behålla mer av sina pengar och lär dom att hantera det. Och DET är precis vad Alliansen gör genom jobbavdraget och många andra delar av sin politik.

Låt människor styra över sig själva!

2008-01-27 @ 00:38:37
URL: http://mikaelmattsson.com/blogg
Postat av: Stefan

Problemet är att människor lever över sina tillgångar. Det handlar mindre om vad tillgångarna är från början.

2008-01-27 @ 07:31:19
Postat av: bodil

Om Du Monica Green tror att människornas skulder har uppstått enbart under Alliansregeringen, så är Du nog ute och cyklar ,som man brukar säga.
Kom med något vettigt istället.
Ni socialdmokrater har ju inbillat svenska folket att de kan handla och vandla hur som helst.
Ni har också inbillat dem att man behöver inte arbeta man skall ändå kunna handla.
Ni sossar
har medvetet
lurat svenska folket, nu är det dags att återgå till vekligheten.
Att jag hamnade på den här bloggen beror på att jag frekvent läser Johan Ingerö en liberal sådan.

2008-01-27 @ 12:17:38
Postat av: FREDRIC KJELLBERG

Precis som Stefan skriver så handlar detta växande problem i lika hög grad om hur man förvaltar de inkomster som existerar i relation till hur utgifterna ser ut. Vi kommer att få se ett allt större problem med överbelånade svenska hushåll som har "lurats" av sina kreditgivare att tro på en kalkyl som sedan inte håller när räntorna stiger en aning och andra utgifter blir dyrare pga den stigande inflationstakten. Det här är inte på något vis en problematik som går att belasta en regering, oavsett färg, utan också frikostiga kreditgivare och
arbetsmarknadens parter vars ansvar för en allt för stor löneökning bidrar till en växande inflation. Låt oss hoppas att vi inte hamnar i det depressionsläge som blev resultatet av socialdemokraternas politik på 80-talet.

2008-01-27 @ 17:41:08
URL: http://kjellbergsweden.typepad.com/fredric/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0