Satsa på järnvägen det är modernt

Just nu pågår en debatt om framtidens järnväg i Riksdagen

Det behövs mer satsning på järnvägen för miljön skull. Dagens ungdomar föredrar att åka tåg och kollektivt. Ungdomar är moderna och vill mer satsning på tåg framöver. Det visar debatter både inom Unga Örnar och SSU och jag är säker på att även ungdomar som inte är politiskt intresserade men ändå är samhällsintresserade hellre vill satsa på järnväg.

Därför är det förvånande att den borgerliga regeringen påstår at det har satsats för mycket på järnväg jämfört med väg. Det är också förvånande att de säger att det saknas pengar i de nuvarande planerna. Varför tillför de inte de pengar då? Det är ju de som styr landet. Varför väljer de att göra stora gigantiska skattesänkningar till de välbeställda istället för att satsa på framtidens järnväg. Dessutom är det tragiskt att höra Statsministern och vice statsministern som i debatter uttalat att Västsverige fått för mycket infrastruktursatsningar. Senast uttalade Åsa Torstensson och Anders Borg i DN-debatt sagt att Stockholm, Skåne och Ådalsbanan ska få satsningar inte Västsverige

Dessutom dröjer det innan den borgerliga regeringen kommer med sin  Infrapropp, det tyder på att regeringen inte är överens.


Unga om politik enligt DN

partiledardebatt i svd


Kommentarer
Postat av: Henrik Hansson

"Senast uttalade Åsa Thorstensson och Anders Borg i DN-debatt sagt att Stockholm, Skåne och Ådalsbanan ska få satsningar inte Västsverige "

Monica Green. Du är riksdagsledamot. Du kanske ska visa detta ämbete lite respekt och inte sprida uppenbara lögner? Borg och Torstensson (så stavas namnet) har givetvis inte sagt att Västsverige inte ska få satsningar.

Skärp dig.

2008-01-17 @ 13:57:13
Postat av: Värmlänning

Vilken fantasivärld lever du i? Sverige måste ha västeuropas sämsta vägstandard. Jag är en ungdom, och ja, jag föredrar tåg men är lik förbannat beroende av bil. Jag föreslår att du tar tåget ut från stan och möter verkligheten.

2008-01-17 @ 16:06:59
Postat av: Erik Jonsson-Glans

"Det visar debatter både inom Unga Örnar och SSU och jag är säker på att även ungdomar som inte är politiskt intresserade men ändå är samhällsintresserade hellre vill satsa på järnväg."

Skall jag ta det här som en förolämpning? Du glömmer nämligen en grupp, nämligen de som kommer från andra politiska partier och även de som är politiskt aktiva men partilösa. Att dessutom ha en så skev världsbild så att man kan tro att bara för att ett gäng socialister tycker en sak så kan man överföra det på övriga världen.

2008-01-17 @ 18:14:32
Postat av: Ibbe

Stor humor: "...Det visar debatter både inom Unga Örnar och SSU...". Hur stort medlemsantal har dessa organisationer idag, ca 2500 personer gissar jag? Du kan lika gärna organisera en debatt på en större gymnasieskola som att du frågar dessa bidragsfuskande ungdomsklubbar om deras vinklade och toppstyrda åsikter!

2008-01-17 @ 19:51:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0