Sommar, sol och extraskatt på bilutflykter..


Sommaren är en frihetens tid och en symbol för friheten är ofta bilen. Visst är det bra med kollektivtrafiken men för utflykter till tjocka släkten behövs ofta bilen . För att åka till stranden och bada är det oftast nödvändigt med bilen. Hur politiskt korrekt de än må vara med att åka kollektivt så behövs bilen för trevligheterna på sommaren.

Vad som är mindre trevligt är att bilägare och motorcyklister betalar högre trafikskatt än nödvändigt. Den borgerliga regeringen har nämligen infört en extraskatt med 32 procent på trafikförsäkringspremien, detta för att kunna finansiera en privatisering av trafikförsäkringen.

I framtiden ska inte de som drabbas av olyckor på vägarna få sjukvård av offentliga sektorn, trots att de betalar skatt som alla andra. Nej i framtiden ska de privata försäkringsbolagen betala den sjukvården. Så var det tänkt i alla fall och skatterna höjdes för bilägare och motorcyklister. Extraskatten på 32 procent drabbar alla fordonsägare då det innebär att trafikförsäkringspremierna ökar. Extraskatten uppgår till tre miljarder kronor per år.

Husmark Pehrsson visserligenhar sagt att förslaget ska skjutas på framtiden, i likhet med så många andra förslag från henne. Men extraskatten fortsätter den Anders Borg att plocka ut av sommarbilisterna.

Finansminister Anders Borg sänker skatten för dem som verkligen har råd att betala, samtidigt som han inte har några problem med att extrabeskatta vanligt folk med tre miljarder kronor per år.


Kommentarer
Postat av: Sammy Landén

Inte bara det...det finns förslag om vägtullar ála medeltiden. Vägar som ska ägas av privata företag som tar ut avgifter på motorvägar och andra huvudleder. Bye-bye med rätten att röra dig fritt i Riket. Här blir det kapitalet som styr med VAD du förflyttar dig och HUR. Plånboken sätter dina begränsningar för hur fort du kan ta dig dit du vill och med vilket färdmedel. Medan storkapitalisterna kan svicha fram raka vägen mellan två punkter kommer medelsvensson få skumpa fram på omvägar med lägre komfort och säkerhet. Det är vad som kallas frihet och liberalism ála Reinfeldt!

2008-07-21 @ 22:59:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0