Vadå toppa laget?

Igår skrev DN om att Reinfeldt borde toppa sitt lag. Genast utbröt debatt i radion, andra tidningar och på bloggar om huruvida den borgerliga regeringen skött sitt uppdrag eller inte. Om det handlade om att de egentligen var missförstådda osv. Jag trot inte ett dugg på att det hjälper med att byta ministrar när det är politiken det är fel på.

Möjligen har det gått upp för några i regeringen att folk är arga över att klyftorna ökar, jobbtillväxten tvärnitar och inflationen skjuter i höjden. Möjligen har det nått fram till regeringen att pensionärerna är arga för att de betalar mer skatt än de som jobbar

Möjligen börjar ett och annat statsråd inse att det inte går att säga en sak och sedan göra något helt annat.

Det har påståtts att regeringens vallöften har infrias men i själva verkat är det bara ordbyte på många så kallade reformer.  Som exempel kan nämnas:

Jobbgaranti som inte betyder garanti för jobb utan innebär en kurs för hur man skriver sitt CV.

Påståendet "förenklade regler för småföretagare" har lett till mer krångel och högre avgifter.

Fastighetskatten har bytt namn till avgift och lett till att många småhusägare ute ilandet har fått höjd skatt/avgift istället för vad vallöftet angavs.


Om regeringen varit försäljare hade "konsumentlagen" sagt ifrån att det som säljs ska uppfylla det påstås vara.  Ordet gratis måste till exempel betyda gratis och inte att man måste köpa något annant för att få "varan" gratis.  Men den borgerliga regeringen följer inga sådana regler.

Då hjälper det inte att toppa något lag. Som föresten allt mer uppträder som solitärer och inte som ett lag.Keilos


Kommentarer
Postat av: Peter Ingestad

DN:s artikel var ganska fräsch med sina konkreta namnförslag. Klart är väl att Reindfeldts lag inte riktigt hållit måttet hittills.

2008-07-29 @ 14:52:23
URL: http://kraxpelax.blogspot.com/
Postat av: FYI

Det existerar ingen "konsumentlag" i Svea rikes lag.

2008-07-30 @ 09:36:47
Postat av: El Gordo

"Jobbgaranti som inte betyder garanti för jobb utan innebär en kurs för hur man skriver sitt CV.

Påståendet "förenklade regler för småföretagare" har lett till mer krångel och högre avgifter.

Fastighetskatten har bytt namn till avgift och lett till att många småhusägare ute ilandet har fått höjd skatt/avgift istället för vad vallöftet angavs."Med andra ord klagar du over att en borgerlig regering ar oduglig for att den for en socialdeokratik politik. Och som botemedel pa denna idioti skall vi alltsa valja in sossarna igen?2008-07-31 @ 15:21:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0