Borgarna applåderade sina försämringar


Det kändes märkligt att klockan 12 idag, när vi voterade (röstade) om sjukförsäkringen, applåderade de borgerliga företrädarna att deras försämringar gick igenom. De tror att det bästa sättet att få tillbaka sjuka till arbetslivet är att piska lite hårdare. Beslutet idag innebär försämringar som kommer enligt SKL att skicka 10 000 människor direkt till socialkontoren. Dessutom skapar det en oro för 100 000 människor eftersom det inte finns några rehabiliteringsinsatser i förslaget.

Det finns inget svar på vem den enskilde ska vända sig om hon eller han inte får någon rehabilitering 

Får en person som klarar av att återgå i arbete på 50 eller 75 procent fortsätta sin anställning hos ordinarie arbetsgivare, eller blir hon eller han hänvisad till att söka annat arbete med a-kassa som ersättning? det fick vi inget svar på igår

Vilka sjukdomar kommer att vara godkända för att få förlängd sjukpenning efter 364 dagar, och kan man behålla sin anställning under den perioden? 

Beslutet idag skapade större oro bland de långtidssjukskriva. Eller som en person som ringde mig och var orolig över att klara sitt deltidsjobb med sin funktionsnedsättning. Han sa det känns som om de kastar ut oss till vargarna.


Kommentarer
Postat av: Havsglimten

Vad gör ni då?

2008-06-05 @ 18:42:46
URL: http://www.alliansupproret.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0