De Israeliska bosättningarna ökar


När vi talade med Israeliska parlamentsledamöter i Knesset, sa de att bosättningarna var ett misstag. Att det var fel att 460 000 Israeler byggt hus på ockuperad (på Palestinsk) mark, visste vi redan.
Att det dessutom var fel att Israel gav dessa bosättare bidrag från staten för att bo billigare än i Israel, visste vi också. Men det var ändå lite anmärkningsvärt att de inte ens hade en bortförklaring, att de inte försökte försvara sitt agerande. Det vore bra om de insåg sitt misstag för att göra rätt för sig igen.
Men när våra följdfrågor kom om varför bosättningarna då fortsätter att öka, kom inga svar. Jag hann inte mer än hem för att ta del av nyheten att Israels ska utöka bostäderna på Palestinsk mark.

Vi fick också höra talas om hur den militära forskningen kommit så lång på den Israeliska sidan att de kan bomba sönder ett enda hus i ett bostadsområde utan att de andra husen tar skada runt omkring. Kvar finns bara grus, döda människor och bråte.

När Dagens Nyheter idag beskriver hur en Palestinsk familj fick sitt hus i Jerusalem nedmejat av Israeliska soldater blir jag inte ens förvånad, bara nedstämd. Dessutom är det tragiska att många vill blunda och till och med tro att det är någon slags jämn kamp mellan Israel och Palestina. När 90% av våldet utgörs av Israel då borde omvärlden göra mer
Huset blev till sand


Kommentarer
Postat av: Maria

Att man kan bomba ett enda hus i ett bostadsområde är lögn. De vill gärna tro på det men faktum är att det inte går att genomföra. Granatsplitter går inte att styra hur långt som helst.

Och vad hjälper det när man avsiktligt skjuter på civila i Gaza? Cyklande barn, journalister, ambuslanser? När man låter folk dö av brist på medicin? När 1.5 miljoner palestinier hungrar i Gaza, när flera miljoner är fångna bakom mur och över 600 vägspärrar?

Att israelerna ljuger är en sak. Att många vill tro på deras lönger är något helt annat.

2008-06-02 @ 08:34:37
Postat av: Anders Nilsson

Ja
och dessa skammens monument bygger staten Israel själv. Jag tror varken till säkerhet, trygghet, fred eller frihet för sina medborgare. Långsamt. outhärdligt långsamt drivs den sista spiken in.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0