Högre arbetgivaravgift för småföretagare och höjd fastighetsskatt med den borgeliga regeringen

 Stefan Atterfall från kristdemokraterna påstår att det är regeringen som skapat jobben trots att till och med finanspolitiska rådet skriver att hittills är det konjunkturens förtjänst. Dessutom borde han skämmas över att fastighetskatten höjs för småhusägare ute i landet på grund av de höjda taxeringsvärdena.

Han har inget svar på varför barnfattigdomen ökat, han till och med hade mage att påstå att Riksdagens utredningstjänst inte var tillförlitlig i sina utredningar. Det var en mycket märklig bortförklaring. Många barn har inte möjlighet att åka på semester i sommar, de får sämre möjlighet att gå på bibliotek, museer och bad när öppettiderna minskar och avgifter höjs.

Däremot erkände han att han hade haft fel i sina påståenden i förra ekonomiska debatten angåenden utanförskapet. Det har visat sig att med deras sätt att räkna och påstå om vilka som finns och fanns i det så kallade utanförskapet inte stämmer med verkligheten. Dessutom har det inte blivit bättre för se som står lång bort från arbetsmarkanden inte fått det bättre, tvärt om de har fått det sämre på många sätt både ekonomiskt och socialt.

Inte heller de andra borgerliga företrädarna ville erkänna att ekonomiska bedömare sagt att det är för tidigt att se vad regeringens politik gett för effekt. Det är anmärkningsvärt att centerns som lovat sänkta arbetsgivaravgifterna i stället höjt dem. Det är en icke godkänd politik från landets företagare

Med andra ord: När regeringens politi väl börjar bita så stannar tillväxten av, inflationen ökar, reallönerna minskar och jobbtillväxten tvärnitar.


Kommentarer
Postat av: Wille

Jag är en ung kille som är född och uppvuxen i en stockholmsförort med en ensamstående mamma (Barnskötare) samt min lillasyster."Många barn har inte möjlighet att åka på semester i sommar"Jag kan bara säga att i år är första gången på flera (mer än fyra) år vi har råd att åka på semester, tack vare att mamma har kunnat spara mer pengar i år. Vi har det då definitiv inte fått det sämre sedan valet och jag tycker det är lustigt att du tror att fattiga familjer har haft råd att åka på semester under socialdemokratiskt styre. Vi har det då INTE!Prisa gud, skatteåterbäringen har kommit!

2008-07-04 @ 23:00:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0