Behövs räddningsskolan i Skövde?


Skolan i Skövde är enligt internationella bedömare en av världens främsta räddningsskolor och har nära samarbete med garnisonen i Skövde, som är Sveriges största garnison. Det finns i Skövde stora klustereffekter och samordningsvinster mellan Försvarsmakten och Räddningsskolan i Skövde, där också samövningar ofta sker. Övningar med deltagare från andra länder sker också regelbundet.

Skolan i Skövde ligger där många av Sveriges befolkning bor. Räddningsskolorna som föreslås finnas kvar inom myndigheter ligger i Söder och i Norr med långa resor som följd för de kommuner som utnyttjar utbildningarna.

Skolan i Skövde är världsledande när det gäller brand och släckning med och i kemikalier.

Kemikalieindustrin på västkusten är för sin utbildning beroende av Räddningsskolan i Skövde och dess unika spetskompetens. Räddningstjänsterna i Göteborg med alla dess anläggningar för olja och kemikalieindustrin har ett stort och nära samarbete med Räddningsskolan i Skövde.

Skolan i Skövde har enligt internationella bedömare Europas bästa övningsfält tillika ett av de främsta i världen.

Ur miljösynpunkt är Räddningsskolans övningsfält i Skövde unikt då de aldrig i sina brandövningar använder fossila ämnen, utan endast gasol i egenutvecklade anläggningar samt att övningsfältet är miljöcertifierat, där bl.a. allt släckvatten går direkt till kommunens reningsverk.

Behövs räddningsskolan i Skövde? Det blir ett entydigt JA på den frågan.

Men staten behöver den inte längre säger den borgerliga regeringen. Allt ska privatiseras. Jag hoppas att det går vägen


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0