Ett år med MonaTiden går fort när man har roligt. Första året med Mona Sahlin som ledare för socialdemokraterna har gått oerhört snabbt, känns det som i alla fall.

Borgarna är förståss sura för att det går bra i opinionsmätning efter opinionsmätning. Men det går ju bra för att människor attraheras av den socialdemokratiska politiken.

Det där snacket om att vi inte har någon politik är ju bara dimridåer för att dölja den borgerliga regeringens oförmåga.

Ekonomisks trygghet vid arbetslöshet och sjukdom, ta ansvar för miljön, sluta upp med at rea ut våra gemensamma ägor och sänk skatten för pensionärerna. Är några exempel på socialdemokratisk politik det senaste året.

Människor i allmänhet tycker det är viktigt med rättvisa och solidaritet. Att Mona Sahlin också lyckats med att starta rådslagsgrupper om vår långsiktiga politik, lyckats med att peka ut ett nytt yngre gäng och lyckats med att få en modern framtoning av sossepolitiken är andra framgångsrecept.

Lite av detta kommer jag att tala om idag när jag besöker Törebodas socialdemokrater på deras årsmöte


dn

analys i svd

roligare och tuffare i svd

om s politiekn svd


Kommentarer
Postat av: Mikael

Regeringens oförmåga? Att fler har jobb, lönerna är högre och skatterna lägre menar du? Jo, man behöver mycket dimridåer för att maskera det.

2008-03-16 @ 22:10:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0